20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Oulunkylän vanha kirkko

Uudet koronarajoitukset tuovat muutoksia Joulunkylän jouluun

Oulunkylän seurakunta

23.11.2020, 14:53 /  päivitetty 24.11.2020, 09:55
Nainen maski kasvoilla ja tonttulakki päässä pitelee käsillä päätään, takana joulukuusi

Adventti ja joulu 2020

(ma 23.11.2020-ke 6.1.2021)

Toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Lisäksi huomioimme Helsingin hiippakunnan ja Helsingin seurakuntayhtymän korona-ohjeistukset. Tarvittaessa teemme nopeita muutoksia viranomaisohjeitten mukaisesti.

Noudatamme turvavälejä kaikissa tilaisuuksissa. Tilojen henkilömitoituksia on tarkistettu ja tarkistetaan ajantasainen koronatilanne huomioiden. Uusien rajoitusten myötä sisällä järjestettäviin tilaisuuksiin saa osallistua korkeintaan 20 henkilöä, mukaan lukien kirkon henkilökunta.

Suosittelemme seurakuntalaisille maskien käyttöä kaikissa toimitiloissa ja yhteisissä tilanteissa. Tarvittaessa maskeja on saatavissa kirkoilla. Työntekijät käyttävät maskeja työssään. Käsien pesu ja käsidesin käyttö ovat edelleen oleellisen tärkeää koronan ennaltaehkäisemiseksi. Osallistuthan tilaisuuksiimme oireettomana.

Valitettavasti tällä hetkellä jaossa oleva Joulunkylän seurakunnan esite ei ole enää konserttien ja messujen osalta ajan tasalla. Ota esitteestä itsellesi joulun tunnelma, mutta seuraa nettisivujen osalta tiedotusta. Korjaamme tämän viikon aikana nettisivujen tapahtumakalenterin kuntoon. Kaikki tulevat konsertit perutaan ja messut striimataan, ulkona järjestettävät tapahtumat pidetään suunnitellusti. Striimattuihin jumalanpalveluksiin voi paikan päällä osallistua enintään 15 seurakuntalaista saapumisjärjestyksessä.

Oulunkylän kirkko

Avoinna hiljentymistä varten turvavälit ja –ohjeet huomioiden

ma–to klo 08–20

pe–su klo 09–15

ma 21.12. – ke 23.12. klo 08–20

to 24.12. – su 3.1.2021 klo 08–16

Aulakahvila suljettu.

Jumalanpalvelukset Oulunkylän kirkossa

su 29.11. klo 10 1. adventin Hoosianna-hartaus kirkon pihalla: Laulamme Hoosianna-hymnin ja lyhyt sanajumalanpalvelus. Hartaus striimataan YouTubessa.

su 6.12. klo 10 Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus. Jumalanpalvelus striimataan YouTubessa.

su 13.12. klo 10 Sanajumalanpalvelus. Jumalanpalvelus striimataan YouTubessa.

su 20.12. klo 10 Sanajumalanpalvelus. Jumalanpalvelus striimataan YouTubessa.

24.12. Kynttilähartaudet Oulunkylän kirkon pihalla klo 13, klo 14, klo 15, klo 16.

25.12. klo 10 Striimattu joulupäivän sanajumalanpalvelus.

26.12. klo 10 Striimattu Tapaninpäivän sanajumalanpalvelus

27.12. klo 10 Striimattu sanajumalanpalvelus

1.1.2021 klo 10 Striimattu Uudenvuoden sanajumalanpalvelus

su 3.1. 10 Striimattu sanajumalanpalvelus

6.1. klo 10 Striimattu Loppiaisen sanajumalanpalvelus

HUOM! Striimattuihin jumalanpalveluksiin voi paikan päällä osallistua enintään 15 seurakuntalaista saapumisjärjestyksessä. Hoosiannakirkossa ei ole enimmäisrajoitusta, koska toteutetaan kirkon pihalla ulkotiloissa.

Jumalanpalvelukset Maunulan ja Käpylän kirkoissa

su 29.11. klo 12 Maunulan kirkossa ja klo 18 Käpylän kirkossa 1. adventin Hoosianna-hartaus kirkon pihalla: Laulamme Hoosianna-hymnin ja lyhyt sanajumalanpalvelus.

24.12. Jouluaaton kynttilähartaudet kirkon pihalla Maunulassa klo 14 ja 15, Käpylässä klo 14, klo 15 ja klo 16.

Muut jumalanpalvelukset paikan päällä peruttu Maunulassa ja Käpylässä. Kunkin pyhän osalta seurakunta striimaa jumalanpalveluksen YouTubessa.

Kauneimmat Joululaulut siirtyvät ulos

Kauneimmat Joululaulut soivat tänäkin vuonna maailman lapsille. Joulunkylässä lauletaan tänä vuonna ulkona Oulunkylän kirkon pihalla, Käpylässä Akseli Toivosen kentällä sekä Maunula-talon pihalla!

Konsertit

Konsertit on peruttu ko. ajanjaksolta. Konsertinjärjestäjät voivat halutessaan konserttiajankohtana nauhoittaa/ suorastriimata konsertin siten paikalla tuolloin enimmillään 20 henkilöä. Konsertin järjestäjät vastaavat itse striimauksen teknisestä toteutuksesta ja kanavasta.

Avoin aattoilta

Avoin aattoilta toteutetaan Käpylän kirkossa 24.12. klo 17-19. Osallistujien enimmäismäärä 15 + työntekijät ja keittiövapaaehtoiset. Ennakkoilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon.

Viikkotoiminta

Seurakunnan viikkotoiminta on joulutauolla.

Isoskoulutus voidaan toteuttaa enimmäismäärä ja turvaohjeet huomioiden.

Kuoroharjoitukset voivat jatkua turvaohjeet soveltaen.

Iltapäiväkerhot

Iltapäiväkerhoissa noudatetaan perusopetuksen aikatauluja ja ohjeistuksia. IP-ohjaajat käyttävät maskia työtilanteissa.

Kirkolliset toimitukset

Kirkolliset toimitukset (kaste, vihkiminen, hautajaiset, kodin siunaaminen, rippi ja yksityisehtoollinen) hoidetaan normaalisti, huomioiden kuitenkin koronatilanteen turvaohjeet. Kastetoimitukset ensisijaisesti kirkkotilassa. Papit voivat tällä hetkellä osallistua hautajaisten jälkeiseen muistotilaisuuteen ja kastekahveille vain rajoitetusti.

Voit ottaa yhteyttä työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostilla.

Kirkkoherranviraston asiakaspalvelu puhelimitse ja sähköpostilla.