01.04. Onneksi olkoon: Raita, Pulmu, Peppi | Palaute | På svenska | In English

Oulunkylän vanha kirkko

Tammikuussa luvassa renesanssimusiikkia ja sellon säveliä

17.01.2019, 11:04 /  päivitetty 17.01.2019, 12:17
Monipuolisessa konserttikattauksessa pääsee kuulemaan myös suomalaista musiikkia sekä erilaisia musiikkityylejä.

Sinuhun turvaan, Jumala -konsertti

su 20.1. Kannelmäen kirkossa

Sunnuntaina 20.1. kello 18 kuullaan suomalaista musiikkia Kannelmäen kirkossa, Vanhaistentie 6, 00420 Helsinki. Sinuhun turvaan, Jumala -konsertissa laulavat mezzosopraano Maria Kettunen ja basso Jyrki Korhonen, Jaakko Raulamo soittaa selloa ja Pirkko Hyttinen pianoa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

Resonanssi-klubin konsertti

to 24.1. Temppeliaukion kirkossa

Temppeliaukion kirkon Resonanssi-klubien idea on synnyttää arvaamattomia ja mielenkiintoisia tilanteita ainutlaatuisen pyhän tilan ja erilaisten musiikkityylien kohdatessa. Torstaina 24.1. kello 19 klubin konsertissa esiintyy Ramblin’ Jazz Quartet vierailevana artistinaan Jukka Tolonen.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Kirkon osoite on Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki.

Aurore-renenssanssimusiikkijuhlat 24.–27.1. Paavalinkirkossa

Aurore-renessanssimusiikkijuhlien neljä konserttia muodostavat kertomuksen, joka etenee surumielisyydestään tunnetun ruhtinattaren laulukirjan musiikista ehkä kaikkien aikojen härskeimmän paavin lempimusiikkiin ja rikollisten säveltäjien mestariteosten kautta taivaan porteille vievään monikuoromusiikkiin.

Torstai 24.1. klo 19 Paavalinkirkossa

SURUMIELINEN RUHTINATAR – MUSIIKKIA MARGARETA ITÄVALTALAISEN LAULUKIRJASTA

Habsburg-prinsessa Margareta oli 24 vuoden ikään mennessä tullut jo kahdesti leskeksi. Hän kieltäytyi avioitumasta uudestaan, mistä sai liikanimensä Dame de deuil – surun ruhtinatar. Hän suuntasi rakkautensa musiikkiin ja antoi koota chanson-kokoelmia ajan johtavilta säveltäjiltä. Esiintyjät: The Cipriano Project, Mikko Ikäheimo, luuttu, Maija Lampela, viola da gamba.

Perjantai 25.1. klo 19 Paavalinkirkossa

LOISTAVA DEKADENSSI – JUHLAT BORGIA-PAAVIN HOVISSA

Maallisena paavina tunnettu Aleksanteri VI oli ristiriitainen hahmo suhteessa paavinvirkaan, naisiin ja kultaan. Taiteen ja musiikin kannalta hän oli kuitenkin kullanarvoinen mesenaatti. Esiintyjät: Fuse di Venere -yhtye: Tuuli Korte ja Teppo Lampela, laulu, Elizabeth Rumsey, viola d’arco, Maija Lampela, viola da gamba, Anna Oramo, urut ja cembalo.

Lauantai 26.1. klo 19 Paavalinkirkossa

SKANDAALI! – RIKOLLISEN MIELEN MESTARITEOKSIA

Renessanssimestarit eivät olleet puhtaita pulmusia. Skandaali-konsertissa kuullaan mustien tekojen miesten kirkkaimpia sävellyksiä. Esiintyjät: Audi alteram ja I Dodici.

Sunnuntai 27.1. klo 16 Paavalinkirkossa

TAIVAAN PORTEILLA – JUHLAMUSIIKKIA PAAVEILLE JA KEISAREILLE

Renessanssiaikana kuninkaat ja paavit kamppailivat kuorojensa paremmuudesta ja maksoivat kilpaa parhaille muusikoille. Konsertissa kuullaan kirkollisiin ja valtiollisiin juhlamenoihin ja seremonioihin sävellettyjä teoksia ajan tavoitelluimmilta säveltäjiltä. Esiintyjät: Lumen Valo, Kaleidos Ensemble, Audi alteram sekä Raivo Tarum, sinkki.

Liput konsertteihin maksavat 20/15 euroa, ja niitä saa Auroren omasta lippukaupasta (https://holvi.com/shop/aurore/), Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta. Festivaalipassi maksaa 50/35 euroa.

45 minuuttia ennen jokaista konserttia on taiteilijatapaaminen ja ilmainen kahvitarjoilu kirkon alasalissa.

Paavalinkirkon osoite on Sammatintie 5, 00550 Helsinki.

Sfääreissä-konsertti

la 26.1. Johanneksenkirkossa

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri konsertoi lauantaina 26.1. kello 16 Johanneksenkirkossa, Korkeavuorenkatu 12, 00120 Helsinki. Kapellimestarina toimii Atso Almila. Ohjelmassa on Wagnerin Lohengrin-oopperan eteerinen alkusoitto sekä Mahlerin monumentaalinen suurteos Sinfonia Nro 9. Liput 22,50 / 16,50 / 9 euroa Ticketmasterista, 20 / 14 / 8 euroa ovelta.

Sello soi talvisessa iltapäivässä

su 27.1. Oulunkylän vanhassa kirkossa

Sellisti ja laulaja Seeli Toivio laulaa ja säestää itseään sellolla sunnuntaina 27.1. kello 16 Oulunkylän vanhassa kirkossa, Siltavoudintie 12, 00640 Helsinki. Ohjelmassa on J.S. Bachin sellosarjoja sekä laulua ja improvisointia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa. Myynnissä on myös muun muassa Toivion uutuustupla-cd kaikista Bachin sellosarjoista.

Vieraile myös Seeli Toivion kotisivuilla ja You tube -kanavalla.