19.04. Onneksi olkoon: Pilvi, Pälvi | Palaute

Taivaan kansalaisten ilo ja toivo

16.05.2019, 09:09 /  päivitetty 16.05.2019, 10:43
Kristittyjen maailman on kaksijakoinen. Jos edellisenä sunnuntaina puhuttiin kristityn koti-ikävästä taivaaseen, nyt käsittelyssä on asian toinen puoli eli mitä on arkinen taivaan kansalaisuus tässä ja nyt.
Kannelmäki_taivas

Kristityn vaelluksen päämääränä on taivaaksi kutsuttu onnella. Ikävän ajan rajan toiselle puolelle ei kuitenkaan tulisi johtaa toimettomuuteen tässä ja nyt. Taivaan kansalaisena maailmassa elämisen pohjavire on iloinen ja toiveikas.Liika taivaalle tuijottelu saattaa johtaa kompasteluun. Toisaalta jos arjessa katse valahtaa vain varpaisiin, jäävät taivaalliset näkymät ja niiden rohkaisu saamatta.

Yhtäältä Jeesus evankeliumissa lupaa taivaan kansalaisuudesta puhuessaan kaikkien maallisten kysymysten ratkeavan kerran. Toisaalta jopa hänen puheisiinsa tottuneet opetuslapset vaikuttavat olevan ymmällään selityksen ja lupauksen äärellä. Avainkohta on päivän evankeliumissa peitelty lupaus Pyhän Hengen vuodattamisesta helluntaina.

Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva.

Joh 16: 12-13

Katso tästä Helsingin messutarjontaa