20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Oulunkylän vanha kirkko

Oulunkylän D-day 2020 – diakonia tutuksi

Oulunkylän seurakunta

31.08.2020, 14:20 /  päivitetty 31.08.2020, 15:26
Vihreällä taustalla tummanvihreitä sanoja tapettina: Duurisointuinen, dialoginen, diakonia, D-day, Sanojen päällä pieniä ihmishahmoja.

Diakonian viran päivä D-day (1.9.2020) on Diakoniatyöntekijöiden liiton lanseeraama päivä, jolloin tehdään diakonian virkaa näkyväksi. Päivää on vietetty valtakunnallisesti parina viime vuonna. Kirkon sydämessä, Kristuksen esimerkin mukaan, ovat lähimmäisemme, jotka elävät vaikeissa elämäntilanteissa. D-day on omalta osaltaan tekemässä näkyväksi diakoniatyötä, joka on nostamassa keskusteluun jakamatonta ihmisarvoa ja löytämässä varjoon jäävät avuntarvitsijat.

Mikä on D-day?

Päiväksi on valittu Suomen kirkon ensimmäiseksi diakonissaksi vihityn Matilda Hoffmanin vihkimyspäivän 1.9.1872 mukaisesti syyskuun 1. päivää lähinnä oleva arkipäivä. Sisar Matilda ja hänen jälkeensä vihityt diakonissat olivat kehittämässä sairaanhoitoa ja diakoniatyötä sekä edistämässä naisten mahdollisuutta kirkon työhön. Päivän nimi D-day tarkoittaa tiettyä merkittävää päivää tai tärkeän tapahtuman aloituspäivää. Diakoniatyössä D tarkoittaa luonnollisesti diakoniaa ja diakonian virkaa. Vihkimyspäivä virkaan on todellinen D-day, siinä sitoudutaan palvelemaan Kristuksen kirkkoa aina ja kaikkialla.

Oulunkylän D-day

Tunnelmaltaan D-day jatkaa D-kirjaimen teemassa duurisointuisena ja dialogisena, sekä koronarajoituksista johtuen osittain digitaalisena. Sisältöä on luvassa kolmena päivänä:

Tiistai 1.9.2020 Kohdataan kadulla! Kohtaamisfillari Pasi & diakoniatyöntekijät Elisa Hapuli ja Laura Lindroos partioivat Oulunkylän kaduilla klo 13-16. Jos et pääse livetapaamiseen, seuraa päivää Instagramissa.

Keskiviikko 2.9.2020 Vapaaehtoistyöntekijän esittely. Artikkeli julkaistaan nettisivuilla.

Torstai 3.9.2020 Diakonin päivä. Video diakoni Anna Hiekkataipaleen työpäivästä julkaistaan Facebookissa ja Instagramissa.