20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Oulunkylän vanha kirkko

Oulunkylän seurakunnan loka-marraskuu 2020

Oulunkylän seurakunta

10.08.2020, 16:05 /  päivitetty 24.10.2020, 10:54
Piirroskuvassa rinnakkain Käpylän kirkko, Oulunkylän kikko, Oulunkylän vanha kirkko sekä Maunulan kirkko

Kiristyvän koronatilanteen vuoksi Oulunkylän seurakunnan toiminnassa tapahtuu muutoksia: Yhteisöravintolat jäävät tauolle ma 26.10.2020 lähtien. Alla listausta toiminnasta, tutustuthan myös tapahtumakalenteriin. Tätä artikkelia päivitetään tilanteiden muuttuessa, joten seuraathan tiedotusta!

Noudatamme turvavälejä kaikissa tilaisuuksissa. Tilojen henkilömitoituksia on tarkistettu koronatilanteen suositukset huomioiden. Suosittelemme maskien käyttöä kaikissa toimitiloissa ja yhteisissä tilanteissa. Tarvittaessa maskeja saatavissa kirkoilla. Muistathan myös käsien pesun ja käsidesin käytön.

Voit ottaa yhteyttä työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostilla.

Joulukuussa Oulunkylän seurakunnasta tulee Joulunkylän seurakunta. Adventti- ja jouluajan kauneimmista joululauluista, joulukirkoista ja muista tapahtumista tulee tietoa kotisivuillemme marraskuun aikana. Jouluajan esite on jaossa kirkoilla.

Kirkkojen aukiolot

Oulunkylän kirkko

Avoinna hiljentymistä varten turvavälit ja –ohjeet huomioiden

ma-to klo 09-18

pe-su klo 09-15

Aulakahvila suljettu.

Sunnuntaisin klo 10 messu Oulunkylän kirkossa.

Huom! Sunnuntaina 25.10.2020 klo 10 ja klo 13 konfirmaatiomessu (Rippikouluryhmä Kivisaari).

Maunulan kirkko

Avoinna to klo 08-18 ja su klo 11-14.

Messu sunnuntaisin klo 12.

Käpylän kirkko

Kirkko avoinna tilaisuuksien ja toimitusten yhteydessä.

Sunnuntaisin klo 18 iltaehtoollinen.

Diakonia

Diakonian neuvonta ja ajanvaraus Oulunkylän kirkolla ti ja to klo 10–12. Voit varata ajan puhelimessa numerosta 09 2340 5318 tai saapumalla paikan päälle.

Yhteisöruokailut

Yhteisöruokailut Maanantaipuuro, Käpylän iltaruoka ja Yhteisöravintola Salaam jäävät tauolle ma 26.10. alkaen. Kevään aikataulu tiedotetaan tammikuun alussa.

Virasto

Kun perheessäsi on häiden, hautajaisten tai kasteen aika, ota ensin yhteys virastoomme. Näin saat tiedon senhetkisistä kokoontumisrajoituksista ja turvaohjeista. Kirkkoherranvirasto palvelee sähköpostitse oulunkyla.srk@evl.fi ja puhelimitse ma–ti, to klo 9–12, ke klo 13–16: 09 2340 5300

Kirkolliset toimitukset

Kaste, vihkiminen, hautajaiset, kodin siunaaminen, rippi ja yksityisehtoollinen hoidetaan normaalisti, huomioiden kuitenkin koronatilanteen turvaohjeet. Kastetoimitukset ensisijaisesti kirkkotilassa. Papit voivat tällä hetkellä osallistua hautajaisten jälkeiseen muistotilaisuuteen vain rajoitetusti.

Muista turvavälit, hygienia ja kasvomaski

Seuraamme kaikessa toiminnassamme viranomaisohjeita. Tilanne saattaa muuttua nopeasti, pyrimme tiedottamaan muutoksista mahdollisimman ajantasaisesti nettisivuilla ja somessa.

Noudatathan annettuja turvallisuusohjeita ja osallistut toimintaan vain täysin terveenä. Pienenkin flunssan sattuessa tulee jäädä kotiin lepäämään.

Turvallista ja tervettä syksyä!

Listaus viikkotoiminnasta:

Koululaisten iltapäiväkerhot kokoontuvat normaalisti.

Perhekerhot, muskarit, Family Thursday, Yksinhuoltajien olkkari ja perheiden tanssituokiot kokoontuvat sovitusti.

AA-RYHMÄT ilmoittavat kokoontumisista tarkemmin omilla kanavillaan.

KUOROJEN VIIKKOTOIMINTA – niin seurakunnan omien kuin yhteistyökuorojen toiminta – toteutetaan kunkin kuoron kanssa sovitulla tavalla.

KONSERTIT toteutetaan loka-marraskuussa sovitusti. Näistä erilliset mainokset seurakunnan kotisivisuila ja somekanavilla.

AIKUISTEN PIIRIT JA RYHMÄT toteutuvat sovitusti:

Sururyhmä keskiviikkoisin Oulunkylän kirkolla

Raamattupiiri maanantaisin Oulunkylän vanhalla kirkolla

Raamattupiiri Etsijät torstaisin Maunulan kirkolla

Oulunkylän lähetyspiiri keskiviikkoisin Oulunkylän kirkolla

Koskelan lähetyspiiri joka toinen tiistai klo 17 Voudintien kerhotilassa

Lukupiirit Käpylän ja Oulunkylän kirkoilla

Maunulan torstaikerho

Kehitysvammaisten kerho maanantaisin Voudintien kerhotilassa

HUOM! Lähetysyhteistyö – Lähetysseuran postimerkkitalkoot torstaisin Voudintien kerhotilassa jatkuvat erillisten turvajärjestelyjen mukaisesti.

HARTAUDET LAITOKSISSA JA PALVELUTALOISSA

Hartaudet laitoksissa ja palvelutaloissa toteutetaan sopeutetusti. Pyydettynä ja laitosten/ palvelutalojen linjausten mukaisesti voi työntekijä vierailla yksittäisen potilaan asukkaan luona erityisistä syistä.

RIPPIKOULUT

Rippikouluista on tehty erillinen päivitetty (13.5.2020) suunnitelma, joka on lähetetty kullekin rippikoululaiselle, ja joka julkaistaan kotisivuillamme. Vuoden 2020 rippikoulut toteutetaan pääosin aiemmin ilmoitettuina rippikouluryhminä ja –aikoina. Korona-tilanteen vuoksi kuitenkin tulee joitakin muutoksia: osa leirijaksoista toteutetaan lyhennettyinä, osa syksyllä, ryhmäkoot ovat pienemmät. Muutoksia tulee myös rippikouluryhmien henkilöstöön. Vastuuhenkilöinä pastori Johanna Elo ja rippikoulusihteeri Mirja Kietäväinen.

VARHAISNUORET

Seurakunnan järjestämät iltapäiväkerhot (Oulunkylän ja Veräjälaakso) ja aamupäiväkerho (Oulunkylä) toimivat koulujen aukioloaikojen mukaisesti.

NUORTEN TOIMINTA

Nuoret kokoontuvat netissä – koronasta huolimatta. Tsekkaa nettitoiminnasta ja viikkotoiminnasta Kakkosella Instagramista @ogelinsrknuoret tai Mia Mod (mia.mod@evl.fi) tai Bea Mokki (bea.mokki@evl.fi)

YHTEISTYÖ PÄIVÄKOTIEN, KOULUJEN JA AMMATTIOPPILAITOSTEN KANSSA

Seurakunnan työntekijät ovat koululaisten, opiskelijoiden ja henkilökunnan tavoitettavissa puhelimitse ja somen kautta.