02.06. Onneksi olkoon: Venla | Palaute

Oulunkylän seurakunta

Suvivirsi - heleän suven toivotus

19.05.2020, 17:55 /  päivitetty 25.05.2020, 12:18
koivu ja lintu

Suvivirsi on merkinnyt monelle koululaiselle ja opintonsa päättäneelle siirtymistä kesään ja lomalle. Tämän erikoisen koronakevään jälkeen Suvivirren viesti on yhä ajankohtainen. Kesä voi olla itse kullekin elpymisen aikaa.

Laula Suvivirsi ulkona tai kotona

Kuuntele Suvivirttä ja laula mukana. Järjestä omat kevätlaulajaiset kotona tai tule laulamaan Suvivirttä osallistumalla laulutapahtumiin Helsingin seurakuntien verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla.

Heleän suven toivotus

Viime vuosina kiistojakin nostattanutta kevätlaulua on laulettu koulujen päättäjäisissä 1800-luvun lopusta näihin päiviin saakka. Suvivirsi on osa suomalaista kokemusmaailmaa ja yhteistä historiaa. Tänä vuonna suvivirren laulun sanat ovat ajankohtaisempia kuin pitkiin aikoihin. Poikkeusoloissa ja eristettynä vietetyt kuukaudet ovat koetelleet suomalaisia. Monelle taakka on käynyt liian raskaaksi. Suvivirttä laulamalla voimme kokea, tästä selvitään. Vaikeimmistakin historiallisista ajanjaksoista olemme päässeet yli.

Heleän suven toivotus Suvivirsi syntyi aikana, jolloin Euroopan laajuisen nälkäkatastrofin järkyttävät kokemukset olivat ihmisille tuttuja. Oli koettu suuret kuolonvuodet 1695–97, jolloin suomalaisia kuoli nälkään ja tauteihin lähes 25–30 prosenttia silloisesta väestöstä. Suvivirsi otettiin suomalaiseen virsikirjaan vuonna 1701. Suvivirressä kaikui kevään tulo ja luonnon elpyminen. Se lisäsi tulevaisuuden uskoa ja toivoa selviytymisestä.