23.02. Onneksi olkoon: Aslak | Palaute | På svenska | In English

Oulunkylän seurakunta

Itsenäisyyspäivänä kirkoissa vietetään jumalanpalveluksia ja hartauksia

04.12.2018, 09:36 /  päivitetty 04.12.2018, 09:35

Seurakuntien itsenäisyyspäivää torstaina 6.12. juhlistavat jumalanpalvelukset ja hartaudet. Myös hautausmaiden sankarihaudoille on kulkueita ja lasketaan seppeleitä.

Itsenäisyyspäivän ekumeenista juhlajumalanpalvelusta vietetään perinteiseen tapaan Tuomiokirkossa, Unioninkatu 29, torstaina 6.12. kello 12. Jumalanpalveluksessa saarnaa arkkipiispa Tapio Luoma. Liturgeina toimivat Anna-Maija Viljanen-Pihkala ja Mikael Busck-Nielsen. Urkurina on Harri Viitanen ja kanttorina Risto Pulkamo. Musiikissa avustavat huilisti Jenny Metsälä, Helsingin filharmoninen kuoro, johtajanaan Jonas Rannila. Jumalanpalveluksen voi katsoa suorana lähetyksenä televisiosta Yle TV1:stä tai netistä Yle Areenasta.

Seurakuntalaisille, joilla ei ole kutsukorttia, on varattu paikkoja kirkon etelä- ja pohjoisparvilta. Sisäänkäynti kirkkoon tapahtuu klo 11.10−11.30 kirkon etelä- ja pohjoisovista.

Hietaniemen hautausmaalla on muun muassa Helsingin varuskunnan komentajiston seppeleenlaskutilaisuus kello 9. Seppeltenlasku Munkkiniemen sankarihaudoilla on kello 13. Juhlapuheen pitää rehtori Aki Holopainen.
Östersundomin hautausmaalla hartaus ja seppeltenlasku ovat kello 13.

Itsenäisyyspäivän juhlia vietetään kello 13 Mikaelinkirkolla, kello 14 Myllypuron kirkolla ja kello 16 Hyvän paimenen kirkossa Pakilassa. Nuorten itsenäisyyspäivän juhla on Tuomaankirkossa Meilahdessa kello 18 alkaen.

Itsenäisyyspäivän konsertteja on myös useammassa kirkossa. Muun maussa Sotaorpojen perinteinen konsertti on Vanhassakirkossa kello 15.
Katso seurakuntien tapahtumat ja tarkemmat tiedot täältä.