26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Oulunkylän seurakunta

Tule laulamaan Suvivirttä!

19.05.2020, 14:14 /  päivitetty 22.05.2020, 15:22
Suvivirsi on osa suomalaista kulttuuriperinnettä ja useille se on portti kesään.
koivu ja lintu

Alun perin Suvivirsi ei kuitenkaan liittynyt kouluun, lakkiaisiin ja kevättodistuksiin. Sen sijaan, virsi syntyi vaikeassa maailmantilanteessa, joka muistutti poikkeusoloja, joita juuri nyt elämme.

Laula Suvivirsi ulkona tai kotona

Pakilan seurakunnan kevätkirkko on nähtävillä seurakunnan YouTube-kanavalla. Siellä soi myös Suvivirsi.

Osallistu koululaisten kevätkirkkoon, jossa soi myös Suvivirsi. Reippaan kevätkirkon on toteuttanut Malmin seurakunnan kasvatuksen tiimi. Malmin seurakunnan jumalanpalveluksena se nähdään seurakunnan Facebookissa ja Youtubessa 24.5. klo 10.

Suvivirsi soi lasten kevätlaulajaisissa. Musiikkikasvatuksen huippuammattilaisen, kanttori Mari Torri-Tuomisen suunnittelema musiikkihetki 5-9 vuotiaille. Ohjelmassa nähdään ja kuullaan neljä kevätlaululeikkiä sekä Suvivirsi ja tehdään kivaa kevätpuuhaa. Videot näkyvät Malmin seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-tilillä 22.5. kello 8.

Roihuvuoren kirkon katolla raikuu Suvivirren laulajaiset, kun seurakunta juhlistaa kesän alkamista, yhteisöllisyyttä ja ylioppilaita! Puhallinyhtye Itä-Helsingin musiikkiopistosta IHMOSTA soittaa Roihuvuoren kirkon katolta. Ohjelmassa muun muassa Suvivirsi ja Gaudeamus igitur. Ihmisiä pyydetään laulamaan yhdessä parvekkeille, kirkon pihalle ja kaduille turvavälit huomioiden. Mukana laulamassa myös seurakunnan kuorolaisia. Roihuvuoressa lauletaan lauantaina 30.5. klo 12.

Samat esiintyjät siirtyvät Tammisaloon, jossa Tammisalon kirkonkellot soivat ja liikenneympyrässä kajahtaa Gaudeamus igitur ja Suvivirsi lauantaina 30.5. kello 13.30.

Suvivirsi kajahtaa myös Kulosaaren kellotapulista koulujen päättymispäivän kunniaksi la 30.5. klo 18. Tervetuloa kirkonmäelle laulamaan!

Seurakuntien omat Suvivirret soivat

Konsta Jylhän Suvivirrestä tehty video on julkaistu Pakilan seurakunnan Facebook-sivuille 19.5.

Mikael Konttinen laulaa Suvivirren, joka kuuluu Pakilan seurakunnan Facebook-sivulla torstaina 21.5. kello 12.

Marko Ylösen video Suvivirrestä Pakilan seurakunnan Facebook-sivuilla 23.5. klo 19.

Kannelmäen Suvivirsi video julkaistaan Kannelmäen seurakunnan YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla sunnuntaina 24.5. klo 7.

Munkkiniemen seurakunnan Suvivirsi soi Munkkiniemen seurakunnan Facebook-sivulla ja verkkosivuilla sunnuntaina 24.5. kello 9.

Oulunkylän seurakunnan Suvivirsi seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla sunnuntaina 24.5. klo 12.00.

Suvivirttä on laulettu jo 300 vuotta!

Kirkkohistorian dosentti ja pastori Esko M. Laine avaa Suvivirren historiaa. Virsi syntyi keskellä 1600-luvun lopun nälkävuosia. Vuosisatojen saatossa siitä on tullut kuitenkin suomalaista kansallisomaisuutta, joka ylistää kesän puhkeamista kukkaan. Ohjelma avaa elävästi suvivirren kulttuurisia merkityksiä eri aikakausina ja sen yllättävää ajankohtaisuutta poikkeusajan Suomessa. Video näkyy Malmin seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla 22.5.2020 kello 8 alkaen.