22.03. Onneksi olkoon: Vihtori | Palaute | På svenska | In English

Oulunkylän seurakunta

Petri Laaksonen -joulukonsertti

Oulunkylän seurakunta

08.12.2018 klo 19:00 - 00:00 Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 00640 Helsinki

PETRI LAAKSONEN – JOULUKONSERTTI Helsingin Oulunkylän kirkossa, lauantaina 8.12. klo 19.00, konserttiohjelma 20€ tuntia ennen ovelta.

www.petrilaaksonen.net

Laulaja - lauluntekijä Petri Laaksonen esiintyy adventin aikaan usealla paikkakunnalla eri puolilla Suomea joulukonsertissaan. Vuonna 1994 ensilevynsä Täällä Pohjantähden alla julkaisseen artistin ohjelmistoon ovat aina kuuluneet myös joululaulut sekä niiden myötä hänen suositut joulukonserttinsa.

Jo lapsena Petristä vaikuttavinta joulussa oli kaunis joulumusiikki. Ammattimaiseksi säveltäjäksi ja laulajaksi ryhdyttyään hän alkoi itsekin säveltää joululauluja. Laaksosen ensimmäinen joululevy Lumivalkeaa (kultalevy) julkaistiin parikymmentä vuotta sitten (1997). Levyn nimikkolaulun lisäksi monet muutkin Laaksosen jouluiset sävelmät ovat jääneet elämään niin, että eri artistit ja kuorot ovat ottaneet hänen laulujaan ohjelmistoonsa.

Petri Laaksosen toinen joululevy Talven syliin (2004) sai aikoinaan myös erinomaisen vastaanoton levyn nimikkolaulun noustessa Radio Suomen listaykköseksi (duetto Virve Rostin kanssa).

Tuotteliaan laulaja-säveltäjä Petri Laaksosen artistiprofiili on hyvin monipuolinen. Jouluisten laulujen lisäksi hänen kynästään ovat lähtöisin mm. suositut euroviisuhitit Eläköön elämä, Sata salamaa, Oot voimani mun, kuin jo edellä mainittu Täällä Pohjantähden alla -klassikkosävelmäkin. Kuulijoiden sydämiin hän on laulanut itsensä myös monilla romanttisilla iskelmillä sekä hengellisillä lauluilla klassikkorunoilijoiden teksteihin säveltämiensä laulujen ohella. Laaksosen levyjä on myyty yhteensä yli 250 000 kappaletta.

Monella kulta- ja platinalevylläkin palkittu laulaja sai kuluneena vuonna vastaanottaa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan arvostetun kirkkotaiteen Engel-palkinnon. Joka toinen vuosi jaettava huomionosoitus myönnetään taholle, joka on merkittävällä tavalla kulttuurin keinoin edistänyt kirkon ydinviestiä.

Marraskuun alussa Laaksonen julkaisi uunituoreen konserttialbumin Olkoon ylläsi kirkas taivas. Kyseessä on taiteilijan ensimmäinen konserttialbumi, joka äänitettiin Turun Ekumeenisessa Taidekappelissa alkusyksystä. Intiimi, mutta samalla vahva levy sisältää Laaksosen toivotuimpia konserttisävelmiä mukaan lukien kaksi uutta laulua Viimeinen matka, sekä Kaikista maailman maista (Suomi 100 juhlavuoden laulu). Myös Paul Simonin klassikko Bridge over troubled water sai uuden komean tulkinnan flyygelin, viulun ja sellon säestyksellä.

Menneen syksyn mielenkiintoisiin haasteisiin lukeutui myös yhteinen konserttikiertue gospelmusiikin "grand old" herrojen Jaakko Löytty ja Pekka Simojoki kanssa. Gospel Gentlemen - konsertti vieraili yhdeksällä paikkakunnalla eri puolilla maata.

Petri Laaksonen on pidetty laulaja niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan.

Laaksosen joulukonsertti on oivallinen mahdollisuus virittäytyä vuoden suureen juhlaan vahvan tulkitsijan ja melodisten laulujen myötä, joilla Petri haluaa välittää joulun toivorikasta ja lohduttavaa viestiä, iloa ja rauhaa. Konsertissa Petri Laaksosta säestävät vivahteikkaasti taitavat ammattikuusikot Petri Hatakka koskettimet sekä kitaristeina paikkakuntakohtaisesti Make Perttilä ja Jan Lindström.

Petri Laaksonen ja Kirkkopalvelut ry:n hallinnoima Kotimaanapu-hyväntekeväisyyspalvelu ovat solmineet yhteistyösopimuksen hädässä olevien ihmisten auttamiseksi Suomessa.

Petri Laaksonen lahjoittaa osan konsertin tuotosta Kotimaanavun nimissä seurakunnalle. Tämän kautta tuetaan vähävaraisista perheistä tulevien lasten ja nuorten musiikki- ja urheiluharrastuksia.

Haastatteluyynnöt: Mika Tuomolin, 045 131 9459