22.05. Onneksi olkoon: Hemminki, Hemmo | Palaute | På svenska | In English

Oulunkylän kirkko

Outi Takkinen kertoo tekstiilitarinoita Oulunkylän kirkon aulassa

Oulunkylän seurakunta

02.04.2019, 15:27
Oulunkylän uuden kirkon aulagalleria antaa ääntä ja tilaa paikallisille taiteilijoille. Tällä kertaa Outi Takkiselle, jonka näyttelyn Tekstiilitarinoita avajaisia vietetään torstaina 4.4. klo 16

Outi Takkinen asuu Helsingin Käpylässä ja työskenteli vuodesta 1991 Helsingin seurakuntayhtymän lastenohjaajana, josta tehtävästä jäi eläkkeelle 2018. Idea omasta näyttelystä tuli jäähyväiskahveilla.

"Halusin jotenkin kiittää seurakuntaa yhteisistä vuosista ja kertoa itsestäni, että tällainen ihminen täällä on ollut töissä", Takkinen kertoo

Käsityöharrastukselle jäi aikaa eläkkeellä. Takkinen teki aikuisten käsityön taiteen perus- ja syventävät opinnot Helsingin suomenkielisessä työväenopistossa vuosina 2011-2017. Kokeilevan käsityön opintojen monipuolisuus ja innostava ilmapiiri loivat pohjan käsityöharrastukselle.

"Käsityöntekijänä teen pääasiassa käyttöön tarkoitettuja tuotteita, mutta taidetta teen omaksi ja lähipiirini iloksi", Takkinen kertoo:

"Minua innostaa ajatus 'käsittämisestä' käsillä ymmärtämisestä. Tutkin töissäni usein elämää ja itselleni merkityksellisiä asioita, lähtökohtana jokin muisto tai henkilökohtainen tapahtuma"

Takkinen käyttää töissään paljon materiaaleja, joilla on tarina, kaikkea sellaista mitä on tarttunut vuosien varrella matkaan ja kertynyt vintille.

"Kankaanpainannasta on tullut ehkä rakkain työmenetelmäni, mutta minua kiinnostavat myös huovutus, värjäys, tilkkutyöt, kirjansidonta, monenlaiset lankatyöt sekä esinekoosteiden rakentaminen."

Takkinen haluaa kertoa töillään tarinoita. Ne tulevat hänen omista muistoistaan.

"Ne kiinnittävät minut lenkiksi ketjuun, joka yhdistää menneet sukupolvet perässä tuleviin. Oman näyttelyn myötä kerron myös eräästä toteutuneesta unelmasta, sillä 'koskaan ei ole liian myöhäistä'"

Galleria aula sijaitsee Oulunkylän kirkon ala-aulassa.

Taidenäyttelyihin voi tutustua kirkon aukioloaikoina (ma-to klo 8-20, pe-su klo 8-15). Muiden tilaisuuksien aikana aulatila saattaa olla suljettu. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tila on taitelijoille ilmainen.

Yhteydenotot:

kirkkoherra Ulla Kosonen,

galleriavastaava Ritva Tuomi-Rautiainen, 040 736 9373