08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Oulunkylän kirkko

Juhannusjuhlia vietetään seurakunnissa

Vuosaaren seurakunta

20.06.2016, 12:39

Juhannusta vietetään tänä vuonna lauantaina 25.6. Juhlaa vietetään Johannes Kastajan syntymän kunniaksi.

Johannes Kastaja on pyhimys, joka eli ja toimi Jeesuksen aikaan ja kastoi ihmisiä. Ennen kuolemaansa hän kastoi myös Jeesuksen, joka oli alku Jeesuksen julkiselle toiminnalle. Johannes eli askeettina erämaassa ja kuoli marttyyrikuoleman. Poikkeuksellisesti häntä kuitenkin muistetaan hänen syntymäpäivänään. Juhannuksena Suomen seurakunnissa pysähdytään muistamaan Johanneksen elämää, kuolemaa ja etenkin Jeesuksen kastamista. Juhannuspäivänä järjestetään jumalanpalvelus. Helsingissä voi osallistua ainakin näihin juhannuksen ajan tapahtumiin:

Juhannusaattona perjantaina 24.6. voi retkeillä Helsingin Mustasaareen kello 12–21. Iltapäivän ja alkuillan mittaan on hartauksia kappelissa ja musiikkia, lapsille pelejä ja muita aktiviteettejä. Katso tarkempi ohjelma ja lautta-aikataulut: www.helsinginseurakunnat.fi/mustasaari

Laajarannassa, Humalniementie 15, lämpiää miesten sauna kello 16–18 ja naisten vuoro on kello 19–21. Juhlien "virallinen osuus" alkaa kello 18 lipunnostolla. Musiikkia ja tarjoilua.

Oulunkylän kirkossa ja sisäpihalla, Teinintie 10, kello 18 alkaen lauletaan kesäisiä yhteislauluja, kuunnellaan puhetta, musiikkiesityksiä, ollaan yhdessä ja haukataankin jotain.

Pitäjänmäen kirkon terassilla (sateella sisällä), Turkismiehenkuja 4, kello 18 on luvassa lipunnoston jälkeen yhdessäoloa, grillausta, kesäistä musiikkia ja lopuksi iltahartaus.

Vuosaaren seurakunta järjestää perinteisen juhannusjuhlan aattona Merihiekassa kello 17.30 alkaen. Luvassa on ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille. Illan päätteeksi nautitaan juhannuskokosta. Katso lisätietoa tästä.

Muistathan myös juhannuspäivän jumalanpalvelukset. Esimerkiksi Seurasaarta komistavaan Karunan museokirkkoon mennään yhtä matkaa Meilahdesta: kirkkokävely starttaa kello 12 Meilahden kirkolta, Pihlajatie 16. Jumalanpalvelus saaressa alkaa kello 13.

Katso lähin juhannusjumalanpalveluksesi tästä: