20.03. Onneksi olkoon: Aki, Kim, Joakim, Jaakkima | Palaute | På svenska | In English

Östersundomin hautausmaa

Hautojen hoito

13.03.2019, 10:40

Haudan hoito on hautaoikeuden haltijan vastuulla. Hauta tulee pitää siistinä. Haudan voi hoitaa itse tai antaa seurakuntayhtymän hautainhoitorahaston hoidettavaksi yhdeksi tai useammaksi vuodeksi kerrallaan.

Hautapaikka vaatii hoitamista, kuten nurmikon leikkuuta ja mahdollisten hautakukkien istutusta. Omaisten on nimettävä hautaoikeuden haltija, joka vastaa haudan hoidosta ja edustaa omaisia hautaa koskevissa kysymyksissä.

Hautakortteleissa, jotka on päätetty pitää yhtenäisen hoidon alueina on pakollinen perushoito (pääsääntöisesti nurmen hoito, mutta joissakin kortteleissa on sen sijaan perennapinnan hoito). Pakollisen perushoidon tulee olla voimassa yhtenevän ajan haudan hallinta-ajan kanssa. Esimerkiksi Maunulan uurnalehdossa perushoito on pakollinen kaikissa kortteleissa, pois lukien sirottelualue ja muistolehdot. Seurakuntayhtymä hoitaa hauta-alueet muistolehdoissa ja sirottelualueilla, joissa ei ole erillisiä hautapaikkoja. Perushoito ei sisällä kukkia eikä koske omaisten istuttamia kukkia.

Haudan voi hoitaa itse tai antaa seurakuntayhtymän hautainhoitorahaston hoidettavaksi yhdeksi tai useammaksi vuodeksi kerrallaan. Hoidosta voi myös sopia hautoja hoitavan yrityksen kanssa.

Hautausmailla hoitosesonki alkaa heti lumien sulamisen jälkeen mittavilla siivous- ja kunnostustöillä.

Lue lisätietoa hautojen hoitosopimuksista.