01.10. Onneksi olkoon: Rauno, Rainer, Raine, Raino | Palaute
Myllypuron kirkko

Kesän konserteissa soivat nokkahuilut ja pienet yhtyeet

16.07.2019, 12:48 /  päivitetty 16.07.2019, 12:07

Metrolla musiikkiin -sarjan konsertit soivat tiistai-iltaisin Itä-Helsingin kirkoissa

Metrolla musiikkiin -konsertit soivat tiistaisin kello 19 itäisen metroradan varren kirkoissa. Musiikillinen kattaus on monipuolinen. Muun muassa 9. ja 16.7. kuullaan kitaramusiikkia Myllypuron kirkossa ja Merirasti-kappelissa, 23.7. urkumusiikkia Mikaelinkirkossa ja 30.7. huilumusiikkia Puotilan kappelissa. Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 7 euroa. Sarja jatkuu 27.8. saakka.

Ti 9.7.

Espanjalainen kitara klo 19 Myllypuron kirkossa. Kitaristi Janne Lehtinen soittaa Albénizin musiikkia.

Vapaa pääsy, ohjelma 7 e.

Ti 16.7.

Ikuinen kitara ja elämän rakkaus klo 19 Merirasti-kappelissa. Santeri Rautiainen, kitara.

Vapaa pääsy, ohjelma 7 e.

Ti 23.7.

Moto ostinato klo 19 Mikaelinkirkossa. Esa Toivola, urut. Ohjelmassa Bach, Muffat, Eben. Konsertin nimi kuvaa liikettä ja sinnikkyyttä. Toistuvia bassoja, rytmejä ja harmonioita on hyödynnetty musiikissa niin barokin, romantiikan kuin modernisminkin aikoina.

Vapaa pääsy, ohjelma 7 e.

Ti 30.7.

Huilu – Aamunkoitto, metsänhenki klo 19 Puotilan kappelissa. Trio WaCava. Konsertin teema kiertyy huilun mahdollisuuksiin ilmentää soittimen luonteelle tyypillisiä teemoja; aamuisen metsän linnunlaulua, paimenhuilun kansanomaisia melodioita tai länsimaisen kulttuurin kuuluisimman huilistin, Panin, seikkailuja. Huiluun liittyy kuulaus ja kirkkaus, mutta tässä konsertissa se taipuu vastapainoksi myös karhumaiseen möreyteen tai irlantilaisen kansanmusiikin riehakkuuteen. Säveltäjäniminä muun muassa Dimitri Tchesnokov, Liz Sharma ja Jean-Michael Damase.

Vapaa pääsy, ohjelma 7 e.

Lisätietoa: www.metrollamusiikkiin.fi

Kauneimpia kesävirsiä

ma 15.7. Hyvän Paimenen kirkossa, Pakilassa

Laulamme yhdessä kauneimpia kesävirsiä ja -lauluja maanantaina 15.7. kello 19 Hyvän Paimenen kirkossa, Palosuontie 1, 00660 Helsinki. Tule ehdottamaan omia toiveitasi. Laulua säestää kanttori Ari Häyrinen. Vapaa pääsy.

Nostre Maistre et bon Pere – Mestarit ja Kisällit -konsertti

ma 22.7. Temppeliaukion kirkossa

Alankomaalainen renessanssimusiikkiin erikoistunut nokkahuiluyhtye The Royal Wind Music ja joukko barokkiorkesteri Ensemble Nylandian muusikoita konsertoivat maanantaina 22.7. kello 19 Temppeliaukion kirkossa. Nostre Maistre et bon Pere – Mestarit ja Kisällit -konsertissa kuullaan värikäs ja jännittävä kirjo renessanssimusiikin kehityskaarta 1400-luvun alkupuolelta aina 1600-luvun alun Monteverdiin. Muita säveltäjänimiä ovat mm. Josquin Desprez, Johannes Ockeghem, Jean Richafort, Johann Steffens. The Royal Wind Music -yhtyeen kokoonpanon tekee ainutlaatuiseksi sen erityinen äänenväri ja historiallisiin malleihin pohjautuva yli 40 soittimen vaikuttava kokoelma. Soittimista näyttävin on harvinainen kolme metriä pitkä subkontrabassonokkahuilu, Big Babe. Yhtyeessä soittaa kaksi suomalaista nokkahuilistia, Petri Arvo ja Juho Myllylä. Liput 20/10 e ovelta, ennakkoon 18/9 e osoitteesta linkin takaa. Konsertin järjestää Kannelmäen seurakunta.

Kesäillan musiikkia

to 25.7. ja to 1.8. Huopalahden kirkossa

Tervetuloa kuuntelemaan Kesäillan musiikkia torstaina 25.7. ja 1.8. kello 18.30 Huopalahden kirkossa esiintyy barokkiyhtye Ombra Sonora: Petra Schauman, laulu, Mirva Laine, barokkiviulu, Ritva Hautsalo, viola da gamba ja lirone, sekä Päivi Vesalainen, cembalo. Yhtye soittaa musiikkia barokkiajan unohtuneilta naissäveltäjiltä.

1.8. kuullaan konserttikanteleita. Duo Nissä soittavat Makiko Oba ja Marja Nevankallio. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Aino Acktén kamarifestivaalin konsertti Ylvään iltapäivän hiljaisuus

to 1.8. Kallion kirkolla

Aino Acktén kamarifestivaali tarjoaa konsertteja pitkin kesää Kallion kirkolla sijaitsevassa Café Sonckissa, Itäinen papinkatu 2, 00530 Helsinki.

Torstaina 1.8. kello 19–20.30 Ylvään iltapäivän hiljaisuus -konsertissa kuullaan musiikkia ja runoja viime vuosisadan vaihteen symbolisteilta. Hannu-Pekka Björkman lausuu runoja ja Laura Mikkola soittaa pianoa. Ohjelmassa on teoksia säveltäjiltä Debussy, Wagner, Liszt ja Rahmaninov sekä tekstejä runoilijoilta Stéphane Mallarmé, Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud ja Rainer Maria Rilke. Liput konserttiin maksavat 25 euroa.

Lisätietoa: www.acktefestival.fi