21.05. Onneksi olkoon: Kosti, Konsta, Konstantin | Palaute | På svenska | In English

Myllypuron kirkko

Myllypuron kirkko

Herttoniemen seurakunta

20.12.2018, 15:19
Myllypuron vuonna 1992 valmistunut kirkko on monipuolinen seurakuntalaisten olohuone.

Myllypuron kirkon suunnittelu alkoi jo 1960-luvulla. Vuonna 1987 myllypurolaiset vauhdittivat oman kirkon saamista adressilla, jossa oli yli 5000 allekirjoitusta. Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti kuitenkin vuonna 1988 luopua kirkon rakentamisesta. Sen jälkeen alettiin suunnitella pienempää, aluksi kappeliksi kutsuttua rakennusta, joka säilytti alkuperäisen kirkkosuunnitelman luonteen ja idean. Kirkko valmistui 1992.

Kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Anja ja Raimo Savolainen. Alttaritauluna ovat taidemaalari Carolus Enckellin Lux aeterna -lasimaalaukset. Eteisaulassa ja seurakuntasalissa on Enckellin öljyvärimaalauksia. Alttarilla on pronssinen, kirkkoherra Veijo Vatkan tekemä krusifiksi. Eteisaulassa on Vatkan pronssinen reliefi Viisi leipää ja kaksi kalaa.

Urut on valmistanut urkurakentamo Veikko Virtanen. Niissä on 16 äänikertaa.

Myllypuron kirkon neljäätoista kelloa ohjaa koneisto, jolla voidaan soittaa 20 etukäteen ohjelmoitua tai koskettimistolla itse soitettua sävelmää.

Kirkko on kaksikerroksinen. Kirkkosali ja kahviona toimiva aula ulottuvat toiseen kerrokseen saakka. Kirkossa on tilat päiväkerholle, kouluikäisille ja aikuistyölle. Rakennuksessa on myös diakoniatoimisto, päivystävän papin vastaanotto, työntekijöiden toimitiloja, kirjasto ja vahtimestarin asunto. Kirjastossa on kaksi seurakuntalaisten käyttöön tarkoitettua nettipäätettä.

Myllypuron kirkko on Herttoniemen seurakunnan käytössä.

Myllypuron kirkko on esteetön ja siellä on inva-wc.