08.04. Onneksi olkoon: Suoma, Suometar | Palaute | På svenska | In English

Munkkivuoren kirkko

Muutoksia Munkkiniemen seurakunnan rippikouluryhmien tapaamisissa

Munkkiniemen seurakunta

16.03.2020, 15:01 /  päivitetty 31.03.2020, 13:37
Munkkiniemen seurakunnan rippikouluryhmien kokoontumiset on peruttu keskiviikkoon 13.5. saakka koronavirustilanteen ja siitä johtuvien poikkeusolojen vuoksi.

Munkkiniemen seurakunnan rippikouluryhmien kokoontumiset on peruttu keskiviikkoon 13.5. saakka koronavirustilanteen ja siitä johtuvien poikkeusolojen vuoksi.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ihmisten terveys ja sitä turvaavat viranomaismääräykset ovat ehdoton lähtökohta, ja ne ohjaavat valmistautumistamme tulevaan rippikoulukesään. Leirejä ja muita rippikoulukohtaamisia järjestetään vasta, kun viranomaiset ovat antaneet siihen selkeän luvan.

Helsingin seurakuntayhtymä tekee päätöksen kesän leirijaksojen järjestämisestä huhtikuun lopulla.

Nuorten ei pidä kantaa tässä vaiheessa huolta merkintöjen keräämisestä riparipasseihin. Emme halua kuormittaa nuoria ja heidän perheitään riparipassin tilaisuuksia korvaavilla etätehtävillä. Nyt on aika keskittyä kotikouluun, itsestä ja läheisistä huolehtimiseen sekä arjen rutiinien pyörittämiseen.

Etätyöskentelyyn varaudutaan

Kirkkohallitus on antanut suosituksen siitä, että rippikoulujen kesän leirijaksoihin varaudutaan suunnittelemalla rippikoulut toteutettavaksi kokonaan tai osittain etätyöskentelynä, mikäli lähiopetus ei ole mahdollista. Etätyöskentelyyn ollaan laatimassa parhaillaan valtakunnallisia ohjeita.

Seurakunnissa selvitellään myös sitä, voidaanko osa leirijaksoista siirtää mahdollisesti alkusyksyyn. Seuraamme Munkkiniemen seurakunnassa aktiivisesti tilanteen kehittymistä. Olemme yhteydessä kaikkiin rippikoululaisiin ja heidän perheisiinsä, kunhan tiedämme enemmän tulevan kesän leiritilanteesta.

Toivomme voimia sinulle ja läheisillesi tähän poikkeukselliseen aikaan. Toivottavasti pääsisimme kesällä viettämään ikimuistoisia ripareita.

Terveisin,

Munkkiniemen seurakunnan rippikoulutyöntekijät