02.07. Onneksi olkoon: Maria, Maija, Mari, Meeri, Marika, Maiju, Maaria, Maikki, Kukka-Maaria | Palaute
Munkkivuoren kirkko

ToivonBistro

Munkkiniemen seurakunta

29.05.2019 klo 13:00 - 14:00 Munkkivuoren kirkko, Raumantie 3, 00350 Helsinki

ToivonBistro on aloittanut toimintansa!

ToivonBistrossa on kyse yhteisöruokailusta, jossa ateriantekijät ja ruokailijat kuuluvat samaan yhteisöön. Voit jollakin kerralla olla tekemässä ruokaa, toisinaan vain iloiten tulla valmiiseen pöytään. Unelmana on, että tarjolla on arkista toivoa ja maittavaa arkiruokaa.

Hyödynnämme ruuanlaitossa mahdollisuuksien mukaan hävikkiruokaa.

Waste&Feast

ToivonCafe on torstai-iltaisin jo pitkään koonnut hyvän joukon ihmisiä kirkolle iltateelle ja -kahville. Kotiinviemisiksikin on saattanut kahvilasta saada lahjoitusleipää.

Tämän vuoden alusta sen ohella aloitti ToivonBistro, joka kutsuu ihmisiä yhteiselle lounaalle aina keskiviikkoisin.

Miksi nimeksi tuli ToivonBistro?

"No koska, bistrojen ruoka on perinteisestikin ollut arkiruokaa. Bistrojen historia sai tarinan mukaan alkunsa Boulanger-nimisen keittokauppiaan pystyttäessä kauppaansa muutaman pöydän. Niiden ääressä kansa sai nauttia muun muassa lampaanjalkaa kanakastikkeessa. Sanan etymologia viittaa erään version mukaan paikkaan, jossa juodaan pahaa viiniä ( :-)meillä ruokajuomana on vesi)."

ToivonBistro haluaa tarjota yhteisöllisen paikan Munkin seudun alueen ihmisten tapaamiselle, joillekin se tarjoaa mahdollisuuden tehdä hyvää kun voi olla valmistamassa yhteistä ateriaa.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa avoinnaoloaikoina.