11.04. Onneksi olkoon: Verna, Minea | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Talousneuvolat aloittavat: Matalan kynnyksen talousneuvontaa Varustamoissa

25.03.2021, 07:45 /  päivitetty 25.03.2021, 15:08
Eivätkö rahat riitä? Painavatko velat mieltä? Tule ison tai pienen kysymyksen kanssa. Talousneuvolassa etsitään yhdessä ratkaisuja, miten päästä eteenpäin.
Laskimen päällä pikkutalo ja taustalla seteleitä

Talousneuvolat tarjoavat matalan kynnyksen moniammatillista talousneuvontaa ilman ajanvarausta. Kun samasta paikasta saa avun useampaan talousvaikeuksiin liittyvään kysymykseen, luukulta luukulle juokseminen vähenee. Helsingissä Talousneuvolat toimivat seurakuntien Varustamoissa, koronatilanteen vuoksi toistaiseksi vain puhelinpalveluna. Neuvonta alkaa 6.4.

Talousneuvolasta saa apuja ja neuvoja, jos rahat eivät riitä laskujen maksuun tai jos velat ovat vaarassa mennä perintään tai ulosottoon. Myös sähköiseen asiointiin saa apua. Neuvontaa antavat Ulosottolaitoksen asiantuntijan lisäksi ainakin talous- ja velkaneuvoja sekä Kelan asiantuntija.

Neuvontaa aluksi puhelimitse

Kaikilla Helsingin Talousneuvoloilla on yhteinen puhelinnumero, 050 324 6626. Siihen vastataan talousneuvolan aukioloaikoina. Myös tekstiviestillä voi ottaa yhteyttä. Jos koronatilanne sallii, myöhemmin keväällä on mahdollisuus myös tavata paikan päällä.

Malmin Varustamon Talousneuvola tiistaisin klo 12─14 alkaen 6.4.

Hermannin Diakoniatalon Varustamon Talousneuvola keskiviikkoisin klo 16─18 alkaen 7.4.

Matteuksenkirkon Varustamon Talousneuvola torstaisin klo 12─14 alkaen 8.4.

Neuvonta on luottamuksellista ja maksutonta. Asioida voi nimettömänä. Kysymyksiin vastataan yleisellä tasolla, yksittäisen asiakkaan asioihin ei ole mahdollista ottaa kantaa.