25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Munkkiniemen seurakunnan rippileirillä Loviisassa koronatartuntoja – leiri on keskeytetty

Munkkiniemen seurakunta

31.07.2021, 14:11 /  päivitetty 03.08.2021, 13:05
Kesäinen järvimaisema

Munkkiniemen seurakunnan rippileiri leirikeskus Kuggomissa, Loviisassa, on keskeytetty koronatartunnan takia. Yhdellä rippikoulun osallistujista todettiin positiivinen tulos koronavirustestissä. Henkilö sai tiedon testituloksesta 31.7. Leiri päätettiin keskeyttää välittömästi, kun tieto koronatartunnasta varmistui.

Tiistaihin 3.8. mennessä vahvistettuja tartuntoja on yhteensä 17. Sairastuneet ovat leiriläisiä, isosia ja seurakunnan työntekijöitä. Ryhmän kanssa leirikeskuksessa kontaktissa olleiden leirikeskuksen henkilökunnan sekä palvelutuottajien jäsenten testitulokset ovat olleet negatiivisia.

Leirille osallistui yhteensä 35 henkilöä leiriläiset, apuohjaajat eli isoset sekä seurakunnan henkilökunta mukaan lukien. Leirille osallistuneiden lähipiirille on tiedotettu altistuksesta ja leiriläiset on lähetetty kotiin.

Leiri ehdittiin toteuttamaan kahta viimeistä päivää lukuun ottamatta. Rippikoulun keskeisimmät oppimistavoitteet on kuitenkin saavutettu ja voidaan katsoa rippikoulu suoritetuksi. Täten perheet voivat jo suunnitella syyskuussa järjestettäviä konfirmaatiojuhlia.

"Ajatukseni ovat nuorten ja heidän perheidensä luona, toivon heille voimia ja hyvää vointia. Ikävän tilanteen ainoa hyvä puoli on se, että tartunta todettiin jo leirin aikana. Kaikki altistuneet ovat tiedossa eikä leiriläisillä ole ollut ulkopuolisia kontakteja, mikä auttaa minimoimaan jatkotartunnat." kertoo kirkkoherra Päivi Vähäkangas.

Lisätietoa Munkkiniemen seurakunnan osalta: kirkkoherra Päivi Vähäkangas, puh. 09 2340 5110

Uutista päivitetty tiistaina 3.8.2021 klo 11.30. jolloin on saatu lisätietoa tartuntojen määrästä.