25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Christer Nuutinen tarttuu Munkkiniemen seurakunnan viestijän puikkoihin

28.07.2021, 10:49 /  päivitetty 28.07.2021, 10:54
Munkkiniemen seurakunta saa uuden viestijän heinäkuun lopussa. Viestijän puikkoihin tarttuu Christer Nuutinen, jolla on vahva tausta visuaalisessa viestinnässä.

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Ruotsissa syntynyt savolaisten siirtotyöläisten lapsi. Kasvoin aikuiseksi Hämeenlinnassa, jonne perheemme muutti kolmevuotispäivänäni. Hämeenlinna oli mainio paikka kasvaa aikuiseksi, ja rakastan edelleen sen komeita harjumaisemia.

Nuorukaisena opiskelin graafista suunnittelua ja uutta mediaa ensin Lahden Muotoiluinstituutissa ja sittemmin Taideteollisessa korkeakoulussa. Olen aiemmin työskennellyt kustannusalalla ja televisiossa, muun muassa kirjankuvittajana ja uutisgraafikkona.

2. Olet opiskellut aikuisiällä sosionomiksi. Mikä sai sinut lähtemään sille tielle?

Aiempi päätyöni media-alalla oli pitkälti projektimuotoista. Vaihtuvia työyhteisöjä ja itsenäistä työskentelyä oli paljon, ja kaipasin vaihtelun vuoksi enemmän ihmisten pariin. Sosiaali- ja kirkon alan työ kiinnosti myös, koska siinä ollaan tekemisissä myös sellaisten elämäntilanteiden parissa, jossa lähimmäisen läsnäoloa nimenomaan kaivataan. Olen kiinnostunut siitä, mikä saa yksilöt ja yhteisöt kukoistamaan.

Työskentelin opintojeni ohessa vuoden verran viestijänä ja koordinaattorina Miessakit ry:ssä, josta miehet voivat saada apua eron tai muiden elämän haastavien tilanteiden käsittelyyn. Olen ollut myös osana opintojani töissä Väestöliiton Poikien Puhelimessa, eli erityisesti poikien ja miesten parissa tehtävä työ on tuttua.

3. Miksi halusit hakeutua seurakunnan viestijäksi?

Kirkon ammattilaiset ja vapaaehtoiset tekevät tärkeää työtä, johon haluan omalla panoksellani osallistua. Seurakunta kiinnosti myös yhteisönä ja työympäristönä.

4. Millaisia ajatuksia sinulla on seurakunnan viestinnän kehittämisestä?

Viestintäkanavat ja tavat, joilla tietoa välitetään sekä haetaan ovat kokeneet valtavan muutoksen, ja näitä uusia mahdollisuuksia kannattaa myös seurakunnan viestinnässä käyttää. Viestinnän päätavoitteet ovat edelleen samat. Asiatietoa – mutta myös vaikkapa yhteisöllisyyden tunnetta – pitää viestiä selkeällä ja vastaanottajaa puhuttelevalla tavalla.

5. Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikani kuluu pitkälti kahden lapseni ja puolisoni kanssa puuhastellen. Luen mielelläni tietokirjallisuutta. Kunhan koronarajoitukset hellittävät, jatkan taas innoissani salibandy- ja uintiharrastuksiani. Taidan siis olla melko tyypillinen keski-ikäinen perheenisä.