10.07. Onneksi olkoon: Saima, Saimi | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Äänestäjien ja seurakuntavaaliehdokkaiden vaali-ilta Munkkivuoren seurakuntasalissa

Munkkiniemen seurakunta

03.11.2018, 12:47 /  päivitetty 03.11.2018, 12:51
Kirkko on yhteisö, joka merkitsee eri ihmisille eri asioita. Ole utelias. Ole avuksi ja hyödyksi. Äänestä. Vaikuta. Seurakuntavaaleissa juuri sinun mielipiteelläsi on merkitystä. Vaali-ilta on ohi, mutta voit tututua ehdokkaisiin mm. vaalikoneen kautta.
vaali-ilta

Munkkiniemen seurakunnan seurakuntavaaliehdokkaiden sekä äänestäjien tapaaminen Munkkivuoren seurakuntasalissa tiistaina 30.10. sujui innokkaan ja toiveikkaan ilmapiirin vallitessa.

Kirkkoherra Leo Gladin leppoisasti juontamaan iltaan oli saapunut salin täydeltä mahdollisia äänestäjiä, sekä aiempiin vaaleihin verrattuna ilahduttavasti ennätysmäärä ehdokkaita.

Teräviä kysymyksiä sekä rakentavia ehdotuksia esitettiin puolin ja toisin hyvässä hengessä.

Illan aikana esille nousi muun muassa seurakunnan varojen käyttö sekä viestinnän kehittäminen.

Millaista julkisuutta kirkko sitten tarvitsee? Mihin varoja käytetään?

Kirkko tekee ihmisille näkyvimpien toimiensa ohessa valtavasti ruohonjuuritason työtä esimerkiksi uupuneiden ja vähävaraisten auttamiseksi - mahdollistaen vaikkapa lapsen harrastuksen, luokkaretken tai helpottaen taloudellisesti sekä fyysisesti liikuntarajoitteisen liikkumista - pitäen kaikessa hiljaisuudessa huolta yhteiskunnan turvaverkon läpi pudonneista tai sen uhan alla olevista ihmisistä ja perheistä. Pitäisikö tästä toiminnasta kertoa enemmän?

Merimieskirkko palvelee ulkomailla kaikenikäisiä suomen kielisiä matkaajia. Iltapäiväkerhot koetaan niin tärkeiksi, että kirkkoon kuulumattomatkin tuovat lapsiaan hoitoon. Arvokasta työtä tekee myös sairaalapastori.

Ehkä yllättävänäkin seikkana kävi ilmi, että Munkkiniemen seurakunta on ainoa Helsingin 21:sta seurakunnasta, joka tekee aktiivista veteraanityötä.

Miten viedään rakkautta ja "maailman paras tuote" kirkon ja seurakuntatalon seinien ulkopuolelle? Onko tarvetta jalkautua Munkkivuoren ostaria edemmäs?

Kehitysvammaiset, lapset, nuoret aikuiset, työikäiset ja seniorit, seurakunta ottaa jokaisen persoonan avosylin vastaan henkilökohtaisista ominaisuuksista riippumatta.

Entä miten otetaan uudet seurakuntalaiset vastaan? Huopalahdentien varteen on valmistumassa koteja uusille munkinseutulaisille.

Pitäisikö nykyisten seurakuntalaisten liikkuvuutta helpottaa vaikkapa järjestämällä yhteiskuljetus Kaskisaaresta Lehtisaaren kautta messuihin?

Kirkko on yhteisö, joka merkitsee eri ihmisille eri asioita.

Sopivan ehdokkaan valintaan saa apua esimerkiksi seurakunnan vaalikoneesta. Yhtä lailla voi katsoa kuvallista ehdokasesitettä seurakunnan ilmoitustaululta tai kysyä lisätietoja seurakunnasta.

Tarvittaessa ja tilaisuuden tullen voi nykäistä hellästi ja rohkeasti ehdokasta hihasta ja ottaa henkilökohtaisesti selvää vaikkapa seuraavista aiheista: miten juuri hän haluaa käyttää saamansa luottamuksen ihmisten avuksi? Mitä arvoja edustaa? Miten seurakunnan varoja tulisi käyttää? Miten kirkon pitäisi suhtautua ilmastonmuutokseen?

"Toivon, että seurakunta voisi olla kuin kaikille avoin tori, yhtä lailla kirkkoon kuuluville kuin kuulumattomillekin" sanoo Leo Glad, ja jatkaa, "turvallinen, lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä paikka, jossa kuka tahansa voi huoletta olla varma, että siellä ollaan ihan kaikkien ihmisten puolella".

Millainen on sinun kirkkosi?

Ole utelias. Ole avuksi ja hyödyksi. Äänestä. Vaikuta. Seurakuntavaaleissa juuri sinun mielipiteelläsi on merkitystä.