10.05. Onneksi olkoon: Aino, Aini, Aina, Ainikki | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Osallistu verkossa: Jumalanpalvelus Munkkivuoren kirkosta

Munkkiniemen seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli16.05.2021 klo 11:00 - 12:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliMunkkivuoren kirkko, Raumantie 3, 00350 Helsinki

Jumalanpalvelus Munkkivuoren kirkossa sunnuntaisin klo 11 kutsuu kaikenikäisiä, -kokoisia ja -näköisiä etsijöitä ja uskon tien kulkijoita. Palvelus voi olla levähdyspaikka, anteeksisaamisen ja armon vastaanottamisen paikka, kiitollisuuden paikka, hädän ja ahdistuksen jakamisen paikka.

Jumalanpalvelukseen voi osallistua koronarajoitusten vuoksi vain etäyhteyksin. Jumalanpalvelukseen voi osallistua joko seurakunnan verkkosivuilla tai Facebook-sivuilla.

6. sunnuntai pääsiäisestä (Exaudi): Pyhän Hengen odotus

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27:7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Saarna Jouni Hartikainen, liturgina teologiharjoittelija Jessiina Nurmela, kanttorina Senni Valtonen.

Ehtoollinen

Voit osallistua ehtoolliselle yksin tai pienessä ryhmässä verkkokirkon jälkeen kello 12-13 Munkkivuoren kirkossa.

Sunnuntaina 16.5.2021 vietetään kaatuneitten muistopäivää. Perinteinen seppeleenlasku tapahtuu koronavirustilanteen takia hiljaisesti ilman avointa tilaisuutta.