28.02. Onneksi olkoon: Onni | Palaute | På svenska | In English

Munkkiniemen seurakunta

Lokakuun muunnelmia -kitarakonsertti Osmo Palmu

Munkkiniemen seurakunta

01.10.2019 klo 18:00 - 19:30 Munkkiniemen kirkko, Tiilipolku 6, 00330 Helsinki

Federico Moreno Torroba, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Osmo Palmu & trad. Suomi

Lokakuun hämärtyvässä illassa Munkkiniemen kirkossa kuullaan Osmo Palmun tulkintoja kitaran espanjalaisklassikoista. Eteläisen Euroopan auringon hehkun sävyttämien sointien vastapainoksi soivat kitaran luonteelle yhtä hyvin sopivat melankolian monia vivahteita muuntelevia suomalaissävelmiä, mm. Palmun omina sovituksina ja sävellyksinä ”Suite on finnish traditional themes”, ”Muunnelmia P.J. Hannikaisen teemasta” sekä ”Waltz for Keuruu”

Osmo Palmu on pääkaupunkiseudulla vaikuttava munkkiniemeläistaustainen klassinen kitaristi. Hän on julkaissut kaksi soololevyä, esiintyy soolokonsertein ja kamarimuusikkona, sekä toimii opettajana mm. Espoon musiikkiopistossa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut myös mm. Pariisin Konservatoriossa. Hänet on palkittu useissa kitarakilpailuissa (mm Forum Gitarre, Wien, Fernando Sor- kilpailu Roomassa). Kantaesityksinä suomalaista uutta musiikkia hän on ollut esittämässä mm. säveltäjiltä Kai Nieminen, Sami Klemola, Kirmo Lintinen, Jyrki Linjama, Lotta Wennäkoski.

"Espanjalaisen kitaran runoutta" – Helsingin Sanomat (Jukka Isopuro)

”Värivirtuoosi Osmo Palmun sointiosaamisessa on kyse virtuositeetista ja ilottelusta. Hän saa Espanjan värit hehkumaan, mutta aurinko ei ole armoton vaan skandinaavisen sävykäs." – Rondo Classica (Kare Eskola)

"Palmu’s playing style reminds me of Julian Bream, and from me there can be no higher praise." – Fanfare magazine, USA