25.01. Onneksi olkoon: Paavo, Pauli, Paul, Paavali | Palaute
Munkkiniemen kirkko

Messuun heinäkuussa ja muuta ajankohtaista Munkkiniemen seurakunnan kesästä

Munkkiniemen seurakunta

04.06.2020, 08:51 /  päivitetty 03.08.2020, 08:22
Milloin jumalanpalveluksiin voi osallistua paikan päällä? Järjestetäänkö yhteisöruokailua tai ruokakassien jakoa? Otetaanko uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan? Kuinka suuria vihkimisiä, kastetilaisuuksia ja siunaustilaisuuksia voi järjestää? Lue tästä, miten Munkkiniemen seurakunta toimii kesän 2020 aikana.
Mikaelin nuoret kesä 2019

Voinko tulla paikan päälle jumalanpalvelukseen?

Kesäkuussa vain yksi Munkkiniemen seurakunnan jumalanpalvelus on avoinna yleisölle. Voit osallistua juhannuspäivän messuun lauantaina 20.6. kello 11 Munkkiniemen kirkossa. Muutoin messuun voi tulla paikan päälle sunnuntaista 5.7. lähtien. Paikkana on koko heinäkuun Munkkiniemen kirkko.

Elokuussa voit osallistua messuun sunnuntaisin Munkkivuoren kirkossa kello 11.

Ethän tule jumalanpalvelukseen, jos sinulla on edes lieviä sairauden oireita. Noudatamme jumalanpalveluksissa tarkkoja hygienia- ja turvallisuusohjeita. Suntio ja pappi ohjeistavat osallistujia paikan päällä ohjeiden noudattamisessa.

Lähetämme juhannuspäivän jumalanpalveluksen verkossa suorana, jotta sitä voisi halutessaan seurata myös kotona. Lähetystä voi katsoa seurakunnan verkkosivujen etusivulla Facebook-kuvakkeesta. Tällöin et tarvitse Facebook-tunnuksia. Vaihtoehtoisesti voit mennä seurakunnan Facebook-sivuille, ja katsoa jumalanpalvelusta siellä.

Myös heinäkuussa messua voi seurata verkossa suorana lähetyksenä.

Sunnuntaina 28.6. kello 11 voit seurata jumalanpalvelusta verkkosivuillamme, Facebookissa tai YouTubessa. Silloin ei ole mahdollisuutta osallistua jumalanpalvelukseen paikan päällä.

Jatkuuko Munkkivuoren kirkon aukiolo sunnuntaisin?

Ei jatku.

Järjestetäänkö ToivonBistro-ruokailua kesällä?

Ei järjestetä. Sen sijaan Munkkivuoren kirkolla jaetaan ruokakasseja 5.8. asti keskiviikkoisin kello 14. Muut ruokakassien jakopaikat löydät täältä.

Yhteisöruokailu ToivonBistro käynnistyy tämänhetkisen suunnitelman mukaan syyskuussa, keskiviikkona 2.9. Tiedotamme järjestelyistä tarkemmin myöhemmin.

Entä muu viikkotoiminta, onko sitä järjestetty?

Viikkotoiminta on tauolla, ja sen käynnistämistä pohditaan elokuussa uudelleen.

Onko perheille järjestetty erityistä toimintaa?

Munkkiniemen kirkolla järjestetään pop up -perhekahvila kesäkuun ensimmäisillä viikoilla. Leena Erosen vetämä perhekahvila kokoontuu maanantaina 8.6. kello 15–16.30 sekä torstaina 4.6. ja 11.6. kello 10–11.30.

Tarvitaanko vapaaehtoisia?

Kyllä. Vapaaehtoiset voivat osallistua esimerkiksi ruokakassijakeluun ja sen järjestämiseen liittyviin tehtäviin. Jos tehtävät kiinnostavat, ota yhteyttä Heidi Karviseen, p. 09 2340 5138 tai heidi.karvinen@evl.fi

Saanko keskusteluapua?

Voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä seurakuntaan tarpeen mukaan. Seurakunnan päivystävä pappi vastaa numerossa 09 2340 5102. Diakoniapäivystys vastaa numerossa 09 2340 5118.

Lisäksi apunasi on Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin, chat, netti ja kirje.

Minkä kokoisia vihkimisiä, siunaus- tai kastetilaisuuksia nyt voi järjestää?

Kesäkuun alusta lähtien kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä. Se edellyttää, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.

Myös toimituksen jälkeen järjestettyyn hääjuhlaan, muistotilaisuuteen tai kastejuhlaan voi osallistua yli 50 henkilöä, kun tiloissa noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuden turvallisesta järjestämisestä.

Koronavirustilanteen muutokset voivat vaikuttaa toimintaamme. Seuraathan viimeisintä tietoa verkkosivuiltamme!