27.01. Onneksi olkoon: Viljo | Palaute
Mikaelin seurakunta

Mikaelin seurakunnan jouluajan ohjelma - tavataan verkossa!

Mikaelin seurakunta

23.11.2020, 22:45 /  päivitetty 22.12.2020, 16:48
teksti: joulu mikaelissa, havun oksasta roikkuu joulupalloja, punainen tausta

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta Mikaelin seurakunnan muu kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta on jäänyt tauolle 30.11.2020 alkaen. Myös lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva toiminta on keskeytetty. Uusi toimintakausi alkaa helmikuun alussa voimassa olevien ohjeiden mukaan. Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Adventin- ja joulunajan jumalanpalveluksia

Sanajumalanpalvelukset vietetään ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Tilaisuuteen voi osallistua suoran verkkolähetyksen välityksellä Facebook-sivuillamme. Mikaelinkirkko on avoinna sunnuntaisin klo 11.30-13 hiljentymistä varten. Pappi on paikalla keskustelua varten.

Koko perheen aattohartaus

Liity mukaan koko perheen jouluaaton hartauteen Östersundomin kirkossa kuvatun tallenteen myötä. Tallenteen ensiesitys on la 24.12. klo 10. LINKKI TALLENTEESEEN.

Perinteinen jouluyön hartaus

Osallistu yhdessä Aikan, Tuksun ja Kassun kanssa. Tallenteen ensiesitys Mikaelin seurakunnan YouTube-kanavan kautta to 24.12. klo 22. Katso tallenne tästä linkistä.

Itsenäisyyspäivän juhlatallenne

Kontulan Leijonien ja Mikaelin seurakunnan yhteinen itsenäisyyspäivän videotervehdys on julkaistu Youtube-kanavallamme sunnuntaina 6.12. klo 9. Katso tallenne tästä linkistä.

Kauneimmat Joululaulut

Lauletaan yhdessä joulu tervetulleeksi hyvää tekevien joululaulujen sävelin! Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut soivat maailman lasten puolesta. Sinun tuellasi tarjotaan kehitysmaiden kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille koulutusta, terveydenhoitoa ja turvaa. Parannamme erityisesti tyttöjen, vammaisten ja syrjittyihin vähemmistöihin kuuluvien lasten asemaa.

Lahjoita helposti myös netissä ja lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ.

Kaikki Kauneimmat Joululalut -tilaisuudet ovat aina ilmaisia eikä niiden katsomiseen koskaan pyydetä luottokorttitietoja tai rekisteröitymistä. Lahjoittaminen on aina vapaaehtoista.

Seurakuntalaisille lähetetään Kauneimmat Joululaulut - vihko 17.12. ilmestyvän Kirkko ja kaupunki -lehden välissä. Mikaelinkirkon aulassa on jaossa myös lauluvihkoja. Tule hakemaan omasi! Vie kaverille myös ja tipauta naapurin postiluukusta!

Fiilistele joulua 15.12. Facebook-sivuillamme lähetetyn suoran verkkolähetyksen tallenteen myötä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Laula mukana Östersundomin kirkossa kuvattujen tallenteiden mukana:

Rakenna Joulupuu -keräys on päättynyt

Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille! Saimme jaettavaksi alueen vähävaraisille perheille ja yksinasuville yli 140 lahjakassia ja yli 70 lahjakorttia ruoka- ja lelukauppoihin. Diakoniatyöntekijät toimittavat lahjoitukset perille.

Ruoka-apu joulun ja uuden vuoden aikaan

Tänä vuonna Helsingin kaupunki koordinoi joulun ja uudenvuoden ajan ruoka-apua.

Lue lisää ruoka-avusta tästä.

Hautausmaat

Helsingin hautausmaiden aukioloaikaa on laajennettu. Portit avataan tiistaina 22.12. kello 7 ja suljetaan seuraavan kerran vasta loppiaisen jälkeen torstaina 7.1. kello 22. Koska haudoille on odotettavissa paljon ihmisiä, kannattaa miettiä ajankohtaa. Ota kasvomaski mukaan tai sytytä kynttilä muualla läheisesi muistoksi. Voit etsiä hautaa osoitteesta hautahaku.fi

Ollaan yhteydessä

  • Mikaelinkirkko on avoinna hiljentymistä varten arkisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 11.30-13.
  • Kirkko ja seurakuntatoimisto on suljettu uudenvuoden aattona 31.12.
  • Pappi on tavattavissa kirkolla keskustelua varten kirkon aukioloaikoina 23.12 asti. Päivystävän papin puhelinaika ma–ti, to–pe klo 10–14 p. 09 2340 4802 ja 24.-26.12. klo 9–21. Jos puhelu on varattu, soita uudestaan tai jätä viesti. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
  • Tarvitsetko luotettavaa keskustelukumppania, apua taloudellisten kysymysten selvittämiseen tai tukea elämäntilanteessasi? Katso diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot TÄSTÄ LINKISTÄ.

Oletko yksin jouluna?

Jos yksinäisyys ahdistaa, sinua palvelevat kirkon päivystysnumerot. Apua saa myös muilla kielillä kuin suomeksi.