21.01. Onneksi olkoon: Aune, Oona, Netta, Auni | Palaute
Mikaelin seurakunta

Löytyykö Vuoden vapaaehtoinen Mikaelinkirkolta? Vielä ehdit äänestää!

Mikaelin seurakunta

17.10.2019, 09:55 /  päivitetty 05.12.2019, 09:34
Mikaelin seurakunnan vapaaehtoisena pitkään toiminut Lea Grönlund on ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi. Hän esimerkiksi opettaa tietotekniikkaa ja älykännykän käyttöä senioreille.
Lea Grönholm kasvokuva

Lea Grönlund on toiminut vapaaehtoisena tietotekniikan vertaisopastajana ENTER ry:ssä 20 vuoden ajan ja monitoiminaisena Helsingin Mikaelin seurakunnassa 30 vuotta.

Lea opastaa henkilökohtaisissa opastuksissa senioreita ja luotsaa vapaaehtoisten opastajien porukkaa Helsingissä. Hän pitää myös säännöllisesti älykännykkäluentoja, joissa hän innostaa ja rohkaisee vasta-alkajiakin uuden oppimiseen. Lea haluaa auttaa muita kehittymään ja on ollut mukana monissa Enterin työryhmissä sekä hallituksessa kehittämässä tapoja toimia entistä paremmin.

Äänestysaikaa on 27.10. saakka.

Siksi ENTER ry ehdottaa Leaa Vuoden vapaaehtoiseksi Kansalaisareenan äänestyksessä. Perustelut kuuluvat näin:

"Lealla on taito nähdä mahdollisuuksia paikoissa, joissa muut eivät siihen pysty. Hän on yhdistänyt kaksi tärkeää vapaaehtoishommaansa nerokkaasti. Hän pitää Mikaelinkirkossa erilaisia tilaisuuksia, joissa innostaa seurakuntalaisia älypuhelimen iloihin. Mikaelinkirkossa hän toiminut vapaaehtoisena jo vuodesta 1988 saakka.

Lean tehtäviin on kuulunut kaikkea mitä mielikuvitus vaan keksii: mm. lähimmäistoimintaa, yhteisvastuuta, tapahtumia, messujen avustamista, kolehdin keräämistä, tervetulotiimissä tervetulleeksi toivottamista, keittiöhommia…

Lea saa kohtaamiltaan avustettavilta spontaaneja halauksia ihan vaan olemalla oma itsensä. Hänen ilonsa ja intonsa tarttuvat!"

Vuoden vapaaehtoista pääsee äänestämään Kansalaisareenan sivuilla.

Raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen kymmenen eniten yleisöääniä saaneen joukosta ja voittaja palkitaan Vapaaehtoisten päivänä 5.12.2019.

Kansalaisareena ja Vapaaehtoistyo.fi ovat ilmoittaneet yhdistyvänsä, joten vapaaehtoistyötä päästään kehittämään jatkossa laajemmalta pohjalta.