20.06. Onneksi olkoon: Into | Palaute | På svenska | In English

Mikaelin seurakunta

Eläydy pääsiäisen tapahtumiin Itä-Helsingissä

25.03.2019, 17:48 /  päivitetty 09.04.2019, 09:02

Kumpi on isompi juhla, joulu vai pääsiäinen? Ja mitä oikeastaan juhlitaan?

Molempiin juhliin on Suomessa sekoittunut kansanperinnettä, herkkuruokia ja koristeita. Ne ovat silti vain pintaa, jonka alta löytyy paljon suurempi merkitys. Kaikkialla maailman kirkoissa juhlitaan sitä, että kuoleminen ei ole ihmisen elämässä piste vaan pilkku. Mikään ei ole pelottavampi ajatus, kuin että kuoleman jälkeen ei ole mitään eikä ketään. Kristitylle Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus lupaavat, että jatkopala on olemassa. Se antaa elämään tulevaisuuden ja toivon. Jos on joutunut luopumaan läheisistään, ajatus jälleennäkemisestä kuoleman jälkeen lohduttaa syvästi.

Pääsiäinen tekee kuoleman vähemmän pelottavaksi.

Anna pääsiäisen avautua itsellesi ja ota siitä kaikki irti! Me olemme valmistelleet sinua varten monia elämyksiä Itä-Helsingin seurakunnissa. Tarjolla on pääsiäisvaelluksia, joissa draaman keinoin sukelletaan pääsiäisen tapahtumiin, puhuttelevia jumalanpalveluksia ja hienoja konsertteja. Voit kulkea Jeesuksen jalanjäljissä palmusunnuntain juhlakulkueesta hiljaisen viikon tapahtumien kautta kiirastorstain kirkkoon. Vaikuttavassa jumalanpalveluksessa alttari verhotaan mustiin ja soittimet vaikenevat pitkäperjantain ajaksi. Pääsiäisyönä ja viimeistään pääsiäisaamuna ihana valo voittaa pimeyden. Kristus on ylösnoussut!

Tässä muutama vinkki elämyksiä kaipaaville:

Kaikenikäisille suunniteltuja pääsiäisvaelluksia järjestetään Mikaelin, Vuosaaren ja Vartiokylän kirkoissa ennen pääsiäistä.

Itä-Helsingin ekumeeninen ristisaatto kulkee 3 kilometrin matkan Myllypurosta Kontulaan 16.4. - voit liittyä myös matkalla mukaan!

Vuosaaren kirkossa 14.4. klo 17.00 Discantus-kuoro esittää Fauren Requiemin eli kuolinmessun.

Kiirastorstaina 16.4. kaikissa Itä-Helsingin kirkoissa tarjotaan ehtoollista.

Herttoniemen kirkolla syvennytään Torinon käärinliinaa koskeviin tutkimuksiin lauantaina 20.4. klo 12.00 professoreiden ja arkeologien johdolla.

Pääsiäisyön messu iltavirkuille löytyy 20.4. klo 22 Vuosaaren kirkolta

Sokerina pohjalla Vuosaaren, Roihuvuoren ja Vartiokylän pääsiäispäivän 21.4. messuissa on lapsille pääsiäismunien etsintää.