01.06. Onneksi olkoon: Teemu, Nikodemus | Palaute

Mikaelin seurakunta

”Soitimme Helsinki-avusta yli 1000 puhelua Mellunkylän ikäihmisille”

Mikaelin seurakunta

23.04.2020, 14:08 /  päivitetty 23.04.2020, 16:38
Kolme Mikaelin seurakunnan Helsinki-avun soittajaa luurit päässä selfie-kuvina

Kun Helsinki-apua käynnistettiin maaliskuun loppupuolella, niin noin seitsemän hengen tiimi Mikaelin seurakunnan työntekijöitä irrotettiin soittamaan alueella asuville yli 80-vuotiaille. Riskiryhmäläisinä heille on tarjottu kauppa-asiointiapua, apteekkiasiointiapua sekä keskusteluapua.

-Soitimme useamman kierroksen, jos emme heti tavoittaneet ihmisiä, kertoo soittajarinkiä organisoinut varhaisnuorisotyönohjaaja Bea Mokki (kuvassa keskellä). Mukana soittamassa oli mm. lastenohjaajia ja nuorisotyönohjaajia, jotka eivät tavallisesti tee työtä ikäihmisten kanssa.

Helsinki-avun Kontulan koordinaatiopisteestä on tähän mennessä toimitettu 64 tilausta, viikossa 20-30 ostosten toimitusta.

-Maanantaisin ja keskiviikkoisin valmistellaan toimituksia ja toimituspäivinä eli tiistaisin ja torstaisin varmistetaan, että kaikki sujuu, kertoo aikuistyön koordinaattori Heikki Heikurinen.

Ruoka-apua saa Kontulassa

-Kun Itäkeskuksessa oleva ruokakassinjakopiste alkoi ruuhkautua, saatiin Helsingin kaupungin aiemmin Lähiöasemalla toiminut ruokakassijakelu myös Kiikun leikkipuistoon. Siellä jaetaan ruokakasseja joka päivä klo 13, kertoo kirkkoherra Martti Häkkänen.

-Helsingin kaupunki ja vapaaehtoiset vartiointiliikkeen työntekijät ovat organisoineet tilanteen niin hyvin, että ihmiset asettuvat valmiiksi turvaväliin jonossa ja myös purkautuvat jonosta väljästi.

Myös Helsinki-avun kautta on mahdollisuus kysyä akuuttia ruoka-apua, mutta sen saaminen edellyttää sosiallityöntekijän kanssa keskustelua.

Mikä Helsinki-apu?

Helsinki-apu on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen hanke yli 70-vuotiaiden kaupunkilaisten auttamiseksi koronatilanteessa.

Voit soittaa meille, jos haluat jutella. Päivystämme Mikaelin seurakunnassa klo 9-21 numerossa p. 09 2340 4802.

Seuraa meitä myös facebookissa ja YouTube-kanavallamme! Poikkeustilanteessa striimaamme jumalanpalveluksia, hartauksia, järjestämme verkossa yhteislaulutilaisuuksia ja raamattupiirejä.