25.04. Onneksi olkoon: Markku, Marko, Markus | Palaute | På svenska | In English

Mikaelin seurakunta

Mikä kumman kynttilänpäivä?

01.02.2019 klo 12:00 - 03.02.2019 klo 17:00 Herttoniemen kirkko, Hiihtomäentie 23, 00800, Kulosaaren kirkko, Werner Wirenin tie 6, 00570 Helsinki (Uusi tie lähtee Kyösti Kallion tie 1b kulmalta.), Mikaelinkirkko, Emännänpolku 1, 00940 Helsinki, Myllypuron kirkko, Neulapadontie 12, 00920 Helsinki. Parkkipaikka Tuulimyllyntien päässä., Vartiokylän kirkko, Kiviportintie 5, 00950 Helsinki, Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Keskiajalla, jolloin sähköstä ei ollut tietoakaan, oli tapana siunata kaikki vuoden aikana käytettävät kynttilät kirkossa kynttilänpäivänä. Ikivanha valontuoja pelittää takuuvarmasti nykyisinkin, etenkin silloin, kun sähkökatkon aikana virta loppuu ainoan taskulampun patterista.

Vaikka nykyisin valonlähde löytyy jopa kännykästä, niin yksinkertainen kynttilän liekki on voimakas viesti. Kynttilä sytytetään, kun halutaan muistaa rakasta ihmistä. Kynttilät palavat aina kirkoissa, koska ne ovat rukouksen, toivon ja rakkauden merkkejä.

Kaipaatko valonpilkahdusta alkavaan viikkoon? Jos elämässäsi on pimeitä hetkiä tai tunnet olevasi kuin pimeässä tunnelissa, tarvitset jotain, joka auttaa näkemään valoa ja tuo toivoa tilanteeseesi. Sitä haluamme tarjota sinulle kynttilänpäivän messussa.

Lue päivän evankeliumi ja muut tekstit tästä

Messussa voit sytyttää kynttilän lähetyskynttelikköön ja lisätä pienen pilkahduksen valoa jonkun toisen elämään. Sunnuntaina alkaa myös Yhteisvastuukeräys, joka tuo valoa ja toivoa lapsille ja nuorille sekä meillä että maailmalla.

Messuja löytyy Itä-Helsingin kirkoista eri kellonaikoihin ja vähän eri tyylillä toteutettuina. Niitä ovat olleet valmistelemassa monet vapaaehtoiset. Messun jälkeen olet lämpimästi tervetullut kirkkokahveille.