20.02. Onneksi olkoon: Heli, Helinä, Heljä, Hely | Palaute | På svenska | In English

Mikaelin seurakunta

Mikaelin rippikoulut 2020

Mikaelin seurakunta

11.02.2020, 11:39
Rippikoulu on seikkailu, jonka voit kokea vain kerran. (Paitsi jos päädyt esimerkiksi isoseksi :) )

Rippikoulu on loistava mahdollisuus laajentaa kaveripiiriä. Siellä tapaat uusia ihmisiä, pääset kokeilemaan elämistä toisten kanssa tiiviissä ympäristössä, otat itse vastuuta tekemisistäsi, pääset miettimään elämää monelta kantilta ja pääset kokeilemaan erilaisten opetustapojen kautta, mistä luterilaisuudessa on kyse. Rippikouluja löytyy sekä leireinä että urbaaneina kokemuksina.

Rippikoulut 2020


Rippikoulun aloitustapahtuma 15.3.2020 klo 17 Mikaelinkirkolla.

Vko 8 ja 6.-8.3.2020 Hiihtoloman cityrippikoulu:

Ari-Pekka Kankkunen, Hanna Uimonen, Marjaana Faugel ja kanttori Mari Lamminen, konfirmaatio 22.3. klo 11.

"Tämä on hiihtolomalla tapahtuva päivärippikoulu. Opetusta on myös 6.-8.3.2020. Opetus tapahtuu pääosin Mikaelinkirkolla päivisin, mutta teemme myös retkiä. Tarkka aikataulu selviää myöhemmin. Jos et halua leirille, tai oma sänky tuntuu parhaalta vaihtoehdolta, niin Cityripari on sinua varten."

1.-14.6.2020 Kesän cityrippikoulu:

Ari-Pekka Kankkunen, Tuuli Valaranta ja Mia Iiskola, konfirmaatio 6.9. klo 11. Kanttori Mari Lamminen

"Tämä on päivärippikoulu. Opetus tapahtuu pääosin Mikaelinkirkolla päivisin, mutta ryhmä tekee myös retkiä esim. hautausmaalle ja Östersundomin kirkkoon. Tarkka aikataulu selviää myöhemmin. Jos et halua leirille, tai oma sänky tuntuu parhaalta vaihtoehdolta, niin Cityripari on sinua varten. Ruokailumaksu 20 euroa."

23.-24. 5.2020 ja 23.6.-1.7.2020 Lapin vaellusrippikoulu:

Kati Vento, Bea Mokki ja Pauli Syrjö, konfirmaatio 5.9. klo 11. Kanttori Mari Lamminen

"Oletko koskaan ollut rakastunut? Lappi on vienyt monen ihmisen sydämen kertaheitolla, ole siis varovainen. Yötön yö, tunturin lumo, loputon maisema, luonnon kauneus ja puhtaus, teltassa nukuttu yö, itse valmistettu retkiruoka, kävelystä väsyneet jalat, porot ja räkkä - sitäkö sinä haluat?
Kysyin kerran yhdeltä isoselta: "Miksi hakeudut uudestaan ja uudestaan Lappiin?" Hän vastasi: "Ei siin oo mitään järkeä. Ei se edes ole niin mukavaa, ja just siks se on niin siistiä."
Hetta-Pallas 55km soveltuu hyvin kokemattomalle vaeltajalle, mutta kyllä me vanhemmatkin lapinkävijät siitä nautimme. Vaellamme neljänä päivänä, ja nukumme maastossa teltoissa neljä yötä. Hannukurussa pääsee saunaan ja uimaankin.
Ennen ja jälkeen vaelluksen majoitumme Suomen vanhimmassa matkailualan yrityksessä Hetan majatalossa. Matkustamme Lappiin bussilla. Menomatka taittuu päivällä ja paluu yöllä. Seurakunnalta saat teltan ja mahdollisesti rinkan, jos et sellaista omista. Makuupussi, vaelluskengät ja vaatteet tulisi löytyä omasta taakaan. Vaellusjaksolla vaikeat erityisruokavaliot on toteutettava omakustanteisesti ja hankittava itse. Meno- ja paluumatkalla kaikilla on myös omakustanteinen ruokailu.
Tämä leiri tarjoaa sinulle sellaisen kokemuksen, mitä et koskaan unohda! Hinta 350 euroa. Harjoitusvaellus 23.-24.5. Korpirauhassa on pakollinen osa tätä rippikoulua."

3.-10.6.2020 Kellokosken rippikoulu:

Juha Kasari, Aimo Lankinen ja Hanna Uimonen, konfirmaatio 19.9. klo 11. Kanttori Kirsi Honkanen-Punkari

"Kellokoski on Helsingin seurakuntayhtymän leirikeskus Kellokoskella. Matka bussilla kestää alle tunnin. Tällä leirillä on tarkoitus käyttää erityisesti musiikin ja taiteen keinoja oppimisessa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla musikaalinen tai taiteellinen, tule sellaisena kuin olet. Leirin hinta on 140 euroa."

1.-8.7.2020 Pilistvere 1 rippikoulu:

Tiina Mäki-Arvela, Marjaana Faugel ja Ami Lainela, konfirmaatio 19.9. klo 14. Kanttori Kirsi Honkanen-Punkari

"Pilistveren leirikeskus sijaitsee Virossa Viljandin maakunnassa. Kyseessä on vanha pappila, joka on muutettu leirikäyttöön sopivaksi taloksi. Majoittuminen tapahtuu 3-6 hengen huoneissa. Pilistverestä löytyy rantasauna, hiekkaranta, lentopallokenttä, trampoliini, kyläkeinu, paikallisten seurakuntanuorten pitämä kesäkahvila ja upea kirkko. Matkustamme Viroon laivalla ja bussilla. Mukaan tarvitset siis passin tai kuvallisen henkilökortin. Leirin hinta 140 euroa."

8.-15.7.2020 Huikon kartanon rippikoulu:

Juha Kasari, Jenni Kahenvirta ja Bea Mokki, konfirmaatio 20.9. klo 11. Kanttori Kirsi Honkanen-Punkari

Huikon kartano on leirikeskus Toivakassa. Matka taitetaan tilausbussilla.
http://www.huikonkartano.fi/ Leirin hinta on 140 €.

16.-23.7.2020 Pilistvere 2 rippikoulu:

Hanna Uimonen ja Heli Nieminen, kolmas työntekijä selviää myöhemmin. Konfirmaatio 6.9. klo 14. Kanttori Mari Lamminen

"Pilistveren leirikeskus sijaitsee Virossa Viljandin maakunnassa. Kyseessä on vanha pappila, joka on muutettu leirikäyttöön sopivaksi taloksi. Majoittuminen tapahtuu 3-6 hengen huoneissa. Pilistverestä löytyy rantasauna, hiekkaranta, lentopallokenttä, tramboliini, kyläkeinu, paikallisten seurakuntanuorten pitämä kesäkahvila ja upea kirkko. Matkustamme Viroon laivalla ja bussilla. Mukaan tarvitset siis passin tai kuvallisen henkilökortin. Leirin hinta 140 euroa."

22.-29.7.2020 Kivisaaren rippikoulu:

Ari-Pekka Kankkunen, Eva-Lisa Lindström ja Tiina Mäki-Arvela, konfirmaatio 20.9. klo 14. Kanttori Kirsi Honkanen-Punkari

"Kivisaari on Helsingin seurakuntayhtymän omistama leirikeskus Vuosaaren edustalla. Merellinen ympäristö, idyllinen kappeli, rantasauna ja monet peli/leikki-mahdollisuudet odottavat sinua täällä. Matka tähän leirikeskukseen taitetaan lautalla, ja niinpä leiri alkaa ja päättyy Vuosaaressa sijaitsevaan satamaan. Leirin hinta 140 euroa."