24.01. Onneksi olkoon: Senja | Palaute | På svenska | In English

Mikaelinkirkko

Mikaelinkirkon remontti vie koko syksyn - kulku vain pääoven kautta

Mikaelin seurakunta

08.08.2019, 15:10 /  päivitetty 30.08.2019, 15:29
Emännänpolkua kulkevat ovat ihmetelleet Mikaelinkirkon ympärille ilmestyneitä telineitä, peitteitä ja parakkeja. Kirkko näyttää olevan remontissa, mutta mitä siellä tehdään ja kuinka pitkään se kestää?

Mikaelinkirkon ympärille on kesän aikana ilmestynyt telineitä, peitteitä ja parakkeja. Porausta ja nakutusta kuuluu, mutta mitä siellä tehdään ja kuinka pitkään se kestää?

-Kirkon katto uusitaan ja lisäksi tehdään erilaisia korjauksia, kuten ulkoseinän laudoitus uusitaan, ikkunat tiivistetään ja henkilökunnan keittiötilat uusitaan. Työt ovat alkaneet ns. toimistosiivestä, jota remontidaan koko elokuun ajan. Katon korjaus jatkuu kirkkosalin puolella syyskuussa, jolloin pysytetään ulkotelineet kirkkosalin ympärille, kertoo kirkkoherra Martti Häkkänen.

Kirkon katon vanha pinta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi pinta. Katon kaltevuuspinnat ja vesien viemäröinti tarkastetaan ja korjataan. Kirkkosalin takaikkunat ovat korjauksen ajan peitossa. Kirkkosalin kattorakenteen korjaus kestää kokonaisuudessaan helmikuun alkuun 2020.

Periaatteessa seurakunnan toiminta jatkuu remontin aikanakin, mutta esimerkiksi viikoilla 33 ja 34 takkahuoneessa on hankalaa toimia. Toisen kerroksen toimistojen, nuorisotyöntilan ja luovantilan kohdalla ikkunat menevät peittoon remontin aikana.

-Tarkka viikottainen remonttisuunnitelma löytyy suntioilta.

Kulku kirkkoon ja pysäköintipaikat remontin aikana

Kulku kirkkoon on remontin aikana vain pääoven kautta. Seurakuntatoimistoon kuljetaan normaalisti rakennuksen oikeasta päädystä.

Koska kirkon edessä oleva parkkialue on nyt työmaata, autot voi viedä viereisen taloyhtiön parkkipaikalle metsän reunaan.

Rakennustöistä vastaa rakennusfirma Consti. Rakennusmiehet työskentelevät päiväsaikaan klo 7-16. Viikonloppuina ei tehdä rakennustöitä, ellei niistä erikseen sovita. Arkipyhinä ja jouluviikkona ei myöskään tehdä töitä.

-Pahoittelemme remontista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, mutta toivomme että sen jälkeen kaikkien on entistä miellyttävämpi käydä ja työskennellä kirkossa, kirkkoherra toivoo.

Varoituksia työmaasta Mikaelinkirkon edessä