18.06. Onneksi olkoon: Tapio | Palaute | På svenska | In English

Mikaelinkirkko

Iloisia kohtaamisia Kastesukat makkaralla -kekkereissä

Mikaelin seurakunta

31.10.2016, 13:33 /  päivitetty 31.10.2016, 13:39
Lauantaina 29.10.2016 ensimmäistä kertaa järjestetyt Kastesukat makkaralla-kekkerit toivat yhteen seurakunnan käsityökerhon neulojat ja kastesukat saaneet pienokaiset perheineen.

Jokainen Mikaelin seurakunnan uusi jäsen saa seurakunnalta lahjaksi lämpöiset tossut kastejuhlansa yhteydessä. Kastesukkia alettiin jakaa vuonna 2011 osana Mikaelin seurakunnan 30-vuotisjuhlallisuuksia. Idean äiti oli käsityökerhoon osallistuva Kaarina Valakari. Hänen ajatuksenaan oli tuoda lämpöä vauvan elämän alkuun. Hän kertoo liittävänsä jokaiseen sukkapariin toivomuksen siitä, että sen saaja saisi onnellisen elämän ja voisi aina kulkea jalat lämpiminä niin, että lämpö varpaista yltäisi sydämeen asti. Sukkia piti ensin jakaa vain yhden vuoden ajan, mutta suuren suosion vuoksi siitä syntyikin jatkuva perinne. Nykyään myös nuoret ja aikuiset kastettavat saavat lahjaksi sukkaparin.

Lauantain sukkajuhlaan kutsuttiin kuluneen vuoden aikana kastetut lapset perheineen. Juhlassa nautittiin naksuja ja soseita sekä kahvia aikuisempaan makuun. Mukavaa yhdessäoloa jatkettiin musiikkihetkellä, jossa laulettiin ja leikittiin yhdessä, ja loppusiunauksen myötä saatiin voimia viikonloppuun.

Eliel Helmisen (7 kk) vanhemmat Outi ja Kalle Helminen kertoivat, että saadut sukat ovat olleet jokapäiväisessä käytössä. Suvussa ei ole enää neulojia, joten täysin yllätyksenä saadut sukat otettiin ilolla vastaan. Jalo Jaakkonen (6,5 kk) on käyttänyt sukkia yösukkina ja hän on heidän perheessään jo toinen sukkien saaja. Myös isosiskonsa Milja (2 v.) sai sukat kastejuhlassaan.

Käsityökerho kokoontuu Mikaelinkirkolla maanantaisin klo 9:30 ja tapaamisissa on mukava tunnelma. Kerho on tehnyt neuloen paljon hyvää kastesukkien lisäksi. Villasukkia on lahjoitettu palvelukeskukseen, ja muita neulontatöitä mm. Saapas-ryhmälle, kuorolle ja Hely-kotiin. Myös lasten aamuryhmään on neulottu satupeitto. Virpi Aniluodolla on kuudes vuosi menossa kerhossa. Hän toivoo vanhempien antavan lapsilleen paljon rakkautta, hellyyttä ja suukkoja! Lisäksi Virpi muistuttaa, että myös rajojen asettaminen on rakkautta.

Katso kuvia tapahtumasta Facebook-sivun kuva-albumista.

(Teksti ja kuva: Laura Laine)