07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute | På svenska | In English

Meilahden seurakunta

Miten kohdata muistisairas lähimmäinen? - Muistikummituokio Myllypuron kirkolla

Herttoniemen seurakunta

16.01.2019, 10:19 /  päivitetty 16.01.2019, 12:08
Miten kohdata muistisairas lähimmäinen? Metropolia-ammattikorkeakoulu ja Helsingin ja Itä-Uudenmaan Muistiluotsi järjestävät Muistikummituokion ma 21.1. klo 10.30 - 11.30 Myllypuron kirkossa (Myllynsiipi 10).

Miten kohdata muistisairas lähimmäinen? Metropolia-ammattikorkeakoulu ja Helsingin ja Itä-Uudenmaan Muistiluotsi järjestävät Muistikummituokion ma 21.1. klo 10.30 - 11.30 Myllypuron kirkossa (Myllynsiipi 10). Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Pähkinänkuoreen kiteytettynä muistikummituokio on noin tunnin kestävä tilaisuus, joka sopii kaikille muistisairauksista ja muistisairaiden ihmisten arjesta kiinnostuneille elämäntilanteesta riippumatta. Tuokion tavoitteena on opettaa tämän päivän kansalaistaito: kuinka muistisairas ihminen kohdataan arvostavasti ja lämpimästi. Tuokio perustuu maailmanlaajuiseen Dementia Friends-nimiseen ohjelmaan, jonka on läpikäynyt jo yli 15 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

STM lanseerasi kansallisen muistiohjelman vuonna 2012, ja yksi muistiystävällinen teko kerrallaan rakennamme yhdessä Suomesta muistiystävällisen maan, jossa jokaisen on hyvä ja turvallista elää. Tuokiossa käydään läpi havainnollisesti ja keskustellen viisi tärkeintä asiaa, joita jokaisen pitäisi ymmärtää muistisairauksista. Tuokiossa jokainen päättää oman muistiystävällisen tekonsa, ja tuokion käyneet ovat muistikummeja ja saavat tuokiosta todistuksen ja pinssin. Kummius ei velvoita muuhun kuin juuri tuon oman ”lupauksen” tekemiseen.