08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Meilahden seurakunta

Koronavirus muuttaa elämää lähetystyössä

Malmin seurakunta

27.03.2020, 14:48 /  päivitetty 27.03.2020, 15:59
Monet lähetit palaavat nyt kotimaahan. Työ lähetyskentillä kuitenkin jatkuu, väliaikaisesti vain paikallisin voimin.
Uluguru-vuoristoa Morogorossa, Tansaniassa, taustalla sininen taivas, etualalla kellastunutta heinää.

Malmin seurakunnalla on Suomen Lähetysseuran kautta neljä nimikkokohdetta, joista kaksi Senegalissa, yksi Taiwanissa sekä nimikkolähetti Tansaniassa.

Keskisessä Afrikassa on Afrikan maista vähiten koronatartuntoja. Silti Afrikan maista Senegal ensimmäisenä sulki kaikki koulut kolmeksi viikoksi ja kielsi massatapahtumat kuukaudeksi.

Ihmiset ottavat tilanteen rauhallisesti. Tilanteiden nopeasta muuttumisesta kertoo, että vielä viikko sitten Lähetysseuran työntekijät olivat jäämässä Senegaliin, mutta nyt he ovat palaamassa kotimaahan. Tansanian lähetit ovat jo aikaisemmin olleet lähdössä maasta.

Vain nimikkolähettimme Katri Niiranen-Kilasi on ainakin toistaiseksi jäämässä Tansanian Makumiraan, sillä hänen puolisonsa on tansanialainen. Makumiran yliopiston kampus on eristetty ja vartioitu, missä he asuvat. Tansaniassa kaikki koulut on suljettu 30 päiväksi ja kaikenlaiset kokoontumiset kielletty. Ensimmäinen koronatartunta diagnosoitiin 17.3. Arushassa.

Taiwanissa reagoitiin nopeasti viruksen tuomaan uhkaan ja on onnistuttu pitämään tartunnan saaneiden määrät pieninä. Kirkot ovat sielläkin tyhjentyneet, ettei virus pääsisi leviämään.

Mongolian työ jatkuu

Kylväjän kautta tuemme Mongoliassa vammaistyön projektia. Mongoliassa pelko koronaviruksen leviämisestä maahan on johtanut suuriin varotoimenpiteisiin. Kun tieto Kiinan Hubein maakunnan epidemiasta levisi julkisuuteen, Mongolian viranomaiset eivät epäilleet asettaa välittömästi voimaan merkittäviä viruksen leviämistä ehkäiseviä toimenpiteitä.

Jo ennen tammikuun loppua noin 4600 kilometrin raja Kiinan kanssa suljettiin yksityisliikenteeltä ja lentoliikennettä Kiinaan rajoitettiin. Tämän lisäksi Mongolia sulki kaikki päiväkodit, koulut ja yliopistot sekä kielsi kaiken julkisen kokoontumisen maassa.

”Korona-tilanne jatkuu Mongoliassa kuten aiemmin ja julkiset paikat ovat suljettuina 31.3. asti. Viimeisin tietoni oli se, että viranomaisilta haetaan jatkoa sille, että koulut olisivat suljettuina myös huhtikuussa”, hankekoordinaattori Eeva Heikkilä Kylväjästä kertoo.

”Vammaistyö jatkuu Mongoliassa, mutta korona-tilanteesta johtuen hankkeiden toimintoja on jouduttu perumaan tammi-maaliskuulta. Vertaistukiryhmien toiminta on voinut jatkua maaliskuussa osittain puhelimitse tai sähköisesti”.

Viroon uusi nimikkolähetti

Uusin nimikkolähettisopimus on tehty Evankelisen Lähetysyhdistyksen kanssa, jonka kautta pastorin Kari Tynkkynen lähtee Viron kirkon palvelukseen. Hänen ensimmäinen kaksivuotiskautensa alkaa 1.4.2020.

Viroon hän pääsee lähtemään vasta, kun on turvallista matkustaa sinne. Ainakin aluksi hänen asuinpaikkansa tulee olemaan Haapsalussa ja työalueenaan Haapsalun rovastikunta.

Voit edelleen lahjoittaa lähetystyöhön

Seurakuntamme normaalit lahjoituskanavat nimikkokohteillemme eivät tällä hetkellä ole käytössä. Voit kuitenkin lahjoittaa nimikkokohteillemme tekemällä lahjoituksen järjestöjen tilille suoraan seuraavasti:

Suomen Lähetysseuran pankkitilille FI38 8000 1400 1611 30, viite: 4 074593 002222 561 (viitenumero käytössä vuonna 2020). SLS:n rahankeräysluvan nro: RA/2020/3.

Lähetysyhdistys Kylväjän pankkitilille FI57 4405 0010 0212 96, viite: 40026 219 Kylväjän rahakeräysluvan nro: RA/2016/472.

Evankeliselle Lähetysyhdistykselle FI28 5114 0220 0343 69, viesti: Malmin srk, Viro/Kari Tynkkynen. ELY:n rahankeräysluvan nro: RA/2019/603.