17.12. Onneksi olkoon: Raakel | Palaute | På svenska | In English

Meilahden seurakunta

Enkelien sunnuntaina perheet kokoontuvat kirkolle

26.09.2018, 09:05 /  päivitetty 26.09.2018, 12:57
Ensi sunnuntaina on Mikkelinpäivä, enkelien sunnuntai.

Pian on enkeleiden sunnuntai. Monessa kirkossa on perhemessuja ja muita tilaisuuksia, joissa lapset otetaan hyvin huomioon.

Oulunkylän kirkossa perhemessun yhteydessä juhlitaan myös nelivuotissynttäreitä juhlaan kutsuttujen lasten ja heidän perheidensä kanssa. Puistolan kirkon perhemessuun on kutsuttu lapsia kummiensa kanssa, jotka pääsevät messun jälkeen herkuttelemaan brunssilla. Viikin kirkossa on vauvakirkko, jossa on erityisesti esikoisvauvakerholaisia. Pihlajamäen kirkon perhetapahtumassa on lettukestit ja nukketeatteriesitys Leijan matkassa, perhemessu ja keittoateria. Pitäjänmäen kirkossa on päiväkerholaiset mukana toteuttamassa messua. Sen jälkeen on perhetapahtuma, jossa on vaarojen polku, satuteltta, valokuvausta ja vauvala. Meilahdessa Tuomaan lastenkirkossa on Puuhamessu, johon on kutsuttu erityisesti vuoden aikana kastetut lapset perheineen. Messun jälkeen on seurakuntalounas.

Ruotsinkielisissä messuissa Johanneksenkirkossa on urkusafari, jossa voi kuunnella, kokeilla ja soittaa urkuja. Matteuksenkirkon messussa on lapsikuoro ja popkuoro.

Tuomiokirkossa on perhemessu klo 10 ja Suomenlinnassa klo 14. Perhemessussa kuullaan tositarinoita ihmeellisistä auttajista. Messun jälkeen on tarjolla suolaista ja makeaa välipalaa. Kaikki saavat osallistua soturienkelin taisteluradalle. Lisäksi ohjelmassa on enkeliaskartelua ja lapsille ongintaa. Tuomiokirkossa mukana myös Cantores Minores -muskarilaisia.

Lue näistä ja muista tapahtumista tarkemmin linkin taakse listatuista tapahtumista.

Enkelit tuovat suojaa

Monille enkelit symboloivat turvaa ja suojelusta. Maailmassa tapahtuu arvaamattomia asioita eikä kaikkea voi kontrolloida. Epävarmuuden hetkinä enkelit tuovat mukanaan turvaa ja kumppanuuttakin.

Raamatussa enkeleitä oli paljonkin. Heitä kuvataan Jumalan sanansaattajina tai taivaallisina sotajoukkoina. Siksi enkelin tuttu repliikki kuuluu: ”älä pelkää” tai “älkää pelätkö”.

Lue lisää enkeleistä kristillisessä perinteessä täältä.