11.07. Onneksi olkoon: Elli, Noora, Nelli, Eleonoora | Palaute
Meilahden kirkko

Gospel Helsinki -kuoro ja Tommi Kalenius kantaesittävät uusia gospellauluja 8. ja 9.10.

23.09.2016, 13:42 /  päivitetty 23.09.2016, 14:13

Gospel Helsinki -kuoro kantaesittää laulaja-säveltäjä Tommi Kaleniukselta tilaamistaan gospelkuorolauluista viisi lauantaina 8.10. kello 19.30 Temppeliaukion kirkossa ja sunnuntaina 9.10. kello 18 Meilahden kirkossa.


Konserttien toinen kokonaisuus koostuu amerikkalaisesta nykygospelista, mukana tuttuja hittejä, kuten Ain´t no mountain high enough ja O when the Saints go marching in. Myös yleisö pääsee laulamaan ja liikkumaan, ja taputus on jopa suotavaa.


Konsertit johtaa Nina Pakkanen, ja kuoroa säestävät saksofonisti-pianisti Joonatan Rautio, lyömäsoittaja Sami Koskela sekä basisti Juho Kivivuori. Myös Tommi Kalenius esiintyy. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.


Lokakuun konserttien jälkeen Gospel Helsinki työstää vielä toiset viisi uutta Kaleniukselta tilattua laulua. Kaikki 10 laulua tallennetaan alkutalvella 2017. Projektin mahdollistaa Suomen Kulttuurirahastolta saatu apuraha uusien suomalaisten, kuorolle sävellettyjen gospellaulujen tilaamiseen. Hanke toteutetaan kaksivaiheisesti ja kiinteässä vuorovaikutuksessa säveltäjän ja kuoron taiteellisen johtajan yhteistyönä.


Kaleniuksen lauluissa rikkoutuvat eri musiikinlajien rajat – soul, rhythm&blues, kansanmusiikki ja rock. Laulujen sanomat ovat universaaleja ja koskettavat ihmisiä kulttuuritaustasta riippumatta. Laulut kertovat ihmisen harhailusta, oman identiteetin ja juurien löytymisestä vieraassa ympäristössä sekä rakkauden ja kahleista vapautumisen kaipuusta.


Temppeliaukion kirkon osoite on Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki.

Meilahden kirkon osoite on Pihlajatie 16, 00270 Helsinki.