20.04. Onneksi olkoon: Nella, Neela, Lauha | Palaute
Maunulan uurnalehto

Uurnanlasku Maunulan uurnalehdossa

Maunulan uurnalehto

28.12.2023, 13:39

Uurnan kuljetus

Omainen tai hautaustoimisto voi toimittaa uurnan jo etukäteen Maunulaan, jolloin vahtimestari tuo sen mukanaan tapaamispaikalle. Omaiset voivat myös tuoda uurnan vasta tullessaan uurnanlaskutilaisuuteen. Jos vainaja on tuhkattu joko Malmin tai Honkanummen krematoriossa ja uurna lasketaan Maunulan uurnalehtoon, kyseisen krematorion henkilökunta toimittaa uurnan veloituksetta Maunulaan. Sekaannusten välttämiseksi kannattaa varmistaa, kuka uurnan tuo ja milloin se tuodaan.

Vahtimestarin tapaaminen uurnalehdossa

Toivomme, että vahtimestarin kanssa sovitaan tapaamispaikka selkeästi ja että se ilmoitetaan Hautapalveluihin varausta tehtäessä.

Mahdolliset tapaamispaikat ovat:

  • Pääportilla: portilla oleva odotustila tai sen edusta on suositeltavin ja selkein tapaamispaikka.
  • Haudalla: omaiset, jotka varmasti tietävät haudan sijainnin, voivat sopia tapaamisen haudalle.
  • Uurnanluovutushuoneella: toimisto- ja huoltorakennuksessa olevaa uurnanluovutushuonetta käytetään, kun halutaan hiljentyä, jos tilaisuuteen tulee pappi ja/tai paljon omaisia tai muuten halutaan tilanteesta hieman juhlavampi.

Uurnanlaskutilaisuuden eteneminen

Tupla-ajanvaraus - josta ei peritä erillistä maksua - on suositeltava, mikäli oletetaan, että uurnan viemiseen haudalle ja sen peittämiseen kuluu vahtimestarilta yli puoli tuntia aikaa.

Kun uurna ja saattajat ovat paikalla, vahtimestari johdattaa uurnanlaskijat haudalle. Uurnan voi laskea vahtimestari tai joku saattajista. Hautaustoimen ohjesääntö edellyttää vahtimestarin olevan paikalla uurnanlaskussa. Laskun jälkeen omaiset voivat pitää muisteluhetken ja/tai asetella kukat haudalle. Jos seppeleiden nauhat ja kortit halutaan säilyttää, ne on syytä ottaa talteen ennen kukkien haudalle laskemista.