04.12. Onneksi olkoon: Airi, Aira | Palaute
Malmin seurakunta

Tervetuloa hautausmaalle, kuuntele Kuolleiden podcast, lue Älä pelkää -lehti ja tutustu pyhäinpäivän historiaan

Malmin seurakunta

22.10.2020, 17:11 /  päivitetty 26.10.2020, 14:51
Malmin hautausmaalla toteutetaan ensimmäistä kertaa Lasten pyhäinpäivä. Seurakunta jakaa Älä pelkää -lehden 60 000 kotitalouteen, julkaisee Kuolleiden podcastin ja Pyhäinpäivän historia -videon.
Pyhäinpäivä Malmin hautausmaalla 2020 sininen karttakuva ja keltainen kuvitus, jossa perhe koolla. Kuvitus Maria Sann.

Koko perheen voimin hautausmaalle

Koko perheelle tarkoitettua Lasten pyhäinpäivää vietetään ensimmäistä kertaa Suomessa hautausmaalla. Myös lapset ovat tervetulleita tunnelmoimaan hautausmaalle ja pohtimaan omalla tavallaan elämää ja kuolemaa. Luvassa on tulitaiteilijoita, Kaartin soittokunnan vaskikvintetti, enkelirastipolku, joka on tuotettu yhdessä Lasten ja nuorten keskuksen kanssa sekä tuhansien kynttilöiden meri pyhäinpäivänä Malmilla.

Pohjoismaiden suurimmalla hautausmaalla, Malmilla, käy pyhäinpäivänä tuhansittain ihmisiä sytyttämässä kynttilän edesmenneille rakkailleen. Viime vuonna Malmin seurakunta tarjoili kuumaa juomaa ja kohtasi noin 800 ihmistä päivän aikana.

Aikuiseen makuun järjestämme tänäkin vuonna saarnattomia musiikkihartauksia, turvavälein.

Koronaturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Rohkaisemme kaikkia käyttämään matalalla kynnyksellä maskia vaikka olemmekin ulkona. Seurakunnan työntekijät pitävät tapahtumassa maskia ja käsidesiä on saatavilla monessa pisteessä.

Hautausmaan tapahtumat

Koko perheen pyhäinpäivään pääset parhaiten liittymään Latokartanon torilta, jossa tapahtuu klo 16-19 pyhäinpäivänä.

Tulitaiteilijat esiintyvät tasatunnein ja Kaartin vaskikvintetti 16.30 alkaen tunnin välein. Hautausmaalle johtavan Viikin alikulkutunnelin valotaiteen jälkeen hautausmaalla vaelletaan omaan tahtiin, bongataan enkeleitä, tehdään tehtäviä ja muistellaan rakkaita. Lopuksi koko perhe voi käydä sytyttämässä kynttilän rakkaiden haudalla tai muualla haudattujen muistomerkillä. Ota mukaan taskulamppu tai lyhty ja hautakynttilä.

Lisäksi:

  • Hautausmaan portit ovat auki ympäri vuorokauden 29.10.–2.11. Voit vierailla hautausmaalla silloin, kun sinulle sopii.
  • Isossa kappelissa tasatunnein musiikkihartauksia turvavälein la 31.10. klo 11–17
  • Missio Romano: Täällä pohjantähden alla –musiikkihartaus kappelin edustalla klo 18
  • Kuumaa juomaa tarjolla kappeleiden takana sekä kiertävistä kahvirepuista.
  • Tarvitsetko apua omaisen haudan löytämisessä? Voit soittaa pyhäinpäivänä klo 11-18, p. 09 2340 2867 ja 09 2340 2858 tai kysyä apua infoteltalta.
  • Keskusteluapua saatavilla, paikalla kymmeniä seurakunnan työntekijöitä

Lehti, podcast, video ja Facebook-live

60 000 kotitalouteen postitetaan16-sivuinen Älä pelkää –lehti Helsingin Uutisten ja Kirkko ja Kaupungin välissä. Lehti keskittyy surun ja kuoleman käsittelyyn mutta myös hyviin muistoihin.

Kuolleiden podcast on puolestaan viisiosainen sarja, jossa kirjailija ja pappi Kai Sadinmaa avaa Malmin hautausmaan mysteerejä, johdattaa kiinnostavien hautojen partaalle ja selvittää Suomen suurimmalla hautausmaalla lepäävien elämänkohtaloita.

Malmin oma kirkkohistorian dosentti, pastori Esko M. Laine avaa pyhäinpäivän historiaa videolla. Pyhäinpäivä, Halloween, kekri ja samhain ovat kaikki juhlia, jona muistellaan edesmenneitä. Niillä onkin sama juuri.

Malmin kanttorit toteuttavat Lohdutuksen lauluja -toivekonsertin. Liity mukaan Facebook-sivuillamme su 1.11. klo 18.

Kuva: Malmin hautausmaa. Maria Sann.