03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Malmin seurakunta

Kevään konsertit tähtiesiintyjien ja instrumenttien juhlaa

Malmin seurakunta

14.08.2019, 11:10 /  päivitetty 06.03.2020, 16:22
Kevät tarjoaa musiikinnälkäisille elämyksellisiä konserttihetkiä. Kevään musiikkikattauksessa kuullaan musiikkia aina renesanssiajasta nykypäivään.
kuvassa torvea soittava mies ja kontrabasso

Alimmaisena sivustolla ovat kevään konserttiaikataulut. Koko kevään konserttikattauksen löydät seurakunnan kevätesitteestä.


IN DARKNESS LET ME DWELL – renessanssikonsertti

Anna Villberg sopraano, Pentti Hildén tenori ja luutut Malmin kirkossa su 8.3. klo 18

In Darkness let me dwell - pimeydessä sallikaa minun asua, näin alkaa eräs englantilaisen John Dowlandin (1563-1626) upeimmista lauluista. Konsertti on kuin yöllinen vaellus jossa sukelletaan Dowlandin laulujen ajattoman herkkien ja kirkkaiden sävelten siivittämänä yhä syvemmälle öiseen pimeyden valtakuntaan. Yön demonit joutuvat kuitenkin perääntymään ja toivo palaa Dowlandin omien hartaiden laulujen myötä. Vähitellen yön valta murtuu ja konsertti päättyy Dowlandin maanmiehen Henry Purcellin (1659-1695) valoisiin säveliin.

Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on kuin luotu Dowlandin laulujen taipuisaan sävelkieleen; hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyessä kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa. Hän on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.

John Dowland oli aikansa merkittävimpiä luuttutaitureita; hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alunperin kitaristiksi Sibelius Akatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan luutunsoitolle ja luuttulauluille.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Tule konserttiin keskellä päivää!

Puistolan kirkolla on su 8.3. klo 12 keskipäivän kantelekonsertti, jossa Kanneltajat vievät kuulijansa sävelten siivin eri puolille Eurooppaa. Luvassa on musiikkia Suomesta, Ruotsista, Inkerinmaalta, Virosta, Saksasta, Itävallasta, Italiasta ja Irlannista.

Konserttiin on vapaa pääsy, ennen konserttia on kahvitarjoilu Yhteisvastuun hyväksi.

Kanneltajat on Malmin seurakunnan oma kanteleryhmä, jossa on yli 30 soittajaa. Mukana on kaikenkokoisia kanteleita 5-kielisistä 36-kielisiin asti. Ryhmää ohjaa kanttori Kaisu Rauhamaa.

Notturnoja huilulla ja kitaralla

Viikin kirkossa su 15.3. klo 18. Esiintymässä Robert Tobin, huilu ja Jonne Grans, kitara. Tobin ja Grans esittävät irlantilaisen säveltäjän John Fieldin musiikkia. Vapaa pääsy, ohj. 10 e.

Mikael Konttinen

su 22.3. klo 18 laulaja Mikael Konttinen esiintyy Viikin kirkossa. Liput www.liveto.io 15 e + palvelumaksu 2 e, ovelta 20 e. Järj. Lions Club Helsinki Pihlajamäki.

Tule kuulemaan Suomen jyhkeintä gospelia ja tue Yhteisvastuuta

Higher Ground Vocals su 29.3. klo 18 Malmin kirkossa. Higher Ground Vocals on erikoistunut nykyaikaiseen gospeliin, souliin, funkiin ja r&b:hen. 25 laulajan Higher Ground Vocals on ollut mukana mm. SuomiLOVEn taustakuorona.

Virsijazzien makuun pääsee Malmin kirkossa su 26.4. klo 18. Yhteislaulua säestää Strand Band: Kirsimari Pohjanheimo, laulu, Markku Ahlstrand, piano ja laulu, Tommi Aaltonen, rummut ja Anssi Airas, basso. Vapaa pääsy.

Lisäksi kevääseen mahtuu muun muassa gospelia, pop-musiikkia ja iskelmää. Kevään konsertit löydät kokonaisuudessaan myös tammikuussa julkaistusta kevätesitteestä. Osa konserteista aikatauluineen listattuna alla.

Etsitkö sinä itsellesi musiikkiharrastusta?

Löydä itsellesi sopiva kuoro- tai musiikkiryhmä! Malmin seurakunnasta löytyy kuoroja ja musiikkiryhmiä sekä aloitteleville että kokeneille harrastajille. Lisäksi Malmilla, Puistolassa ja Viikissä kokoontuvat lasten kuorot.