12.08. Onneksi olkoon: Klaara | Palaute
Malmin seurakunta

Auta nuoria työllistymään

Malmin seurakunta

20.12.2019, 09:26 /  päivitetty 11.02.2020, 22:46
Malmin seurakunta on luvannut työllistää 20 nuorta ensi kesänä ja kannustaa yrittäjiä mukaan työllistämistalkoisiin. Seurakunta järjesti helmikuun alussa kesätyötorin, jossa alueen yrittäjät ja nuoret kohtasivat toisensa.

Malmin seurakunta järjesti kesätyötorin keskiviikkona 5.2. Kesätyötorille Malmin kirkolle saapui yli 30 kesätyötä etsivää nuorta. Seurakunnan #lupausnuorille -kampanjalla haluamme haastaa yrittäjiä palkkaamaan kaupungin kesäsetelillä 15-vuotiaita. Kesäseteli on yritykselle helppo ja edullinen tapa saada apua, ja samalla antaa nuorelle tärkeää työkokemusta. Malmin seurakunta on luvannut työllistää 20 nuorta. Lue alla oleva tammikuussa julkaistu juttu, mistä torissa oli oikein kysymys.

Yrittäjä tai nuori, vielä ehdit mukaan!

Yrittäjä, ota yhteyttä: projektipappi Sami Kivelä sami.kivela@evl.fi

Nuori, ota yhteyttä: nuorisotyönohjaaja Heidi Granström heidi.granstrom@evl.fi

Kesätyötori

Malmin seurakunta haluaa edistää nuorten työllistymistä ja haastaa siksi Koillis-Helsingin yrityksiä, yhdistyksiä, säätiöitä ja muita työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin ensi kesäksi. Seurakuntamme lupaa työllistää 20 nuorta.

Keskiviikkona 5. helmikuuta toteutetaan #lupausnuorille kesätyötori, jossa nuoret ja alueen yrittäjät voivat tutustua toisiinsa. Torilla on tarkoitus tarjota nuorille tietoa työelämästä ja luoda käytännön kohtaamispaikka työnantajille ja työnhakijoille.

– Ensimmäisen kesätyön saaminen voi olla jännittävä ja vaikeakin juttu. Tarkoitus on tuoda yhteen Malmin nuoria ja työnantajia, jotta kynnys työllistymiseen madaltuisi, kesätyötoria suunnitellut projektipappi Sami Kivelä kertoo.

Yksi vaihtoehto nuoren työllistämiselle on kesäseteli. Helsingin kaupunki tukee peruskoulunsa päättävien 9.–luokkalaisten nuorten työllistymistä koulussa jaettavien kesäseteleiden avulla. Yhden kesäsetelin arvo on 300 euroa ja Helsingin kaupunki korvaa summan palkkakuluista työnantajalle.

– Kesäsetelin ansiosta työllistämisen kulut jäävät hyvin pieniksi ja kaikki hyötyvät. Toki nuoren voi työllistää myös ilman kesäseteliä, Kivelä sanoo.

Kesätyötorin aloittaa yhteinen info-osuus, jossa kerrotaan kaupungin kesäsetelistä ja kesätyötorin tavoitteesta sekä työelämästä. Yleisen osuuden jälkeen työnantajat saavat esitellä omaa toimintaansa, jolloin nuorilla on mahdollisuus kiertää verkostoitumassa.

Ajatus torista sai alkunsa syksyn Mitä kuuluu? -työpajoissa, joissa suunniteltiin joulua yhdessä alueen asukkaiden ja yrittäjien kanssa. Työpajoissa kuunneltiin erityisesti heitä, joita ei kirkolla muuten näy.

– Vielä ehtii mukaan torille. Me Malmin seurakunnassa teemme parhaamme, jotta kokemuksesta olisi mahdollisimman paljon hyötyä kaikille. Jokainen torilla työtä tarjoava saa kunniakirjan ja medianäkyvyyttä, Kivelä lupaa.

Kesätyötori keskiviikkona 5.2.2020 klo 17.00–18.30 Malmin kirkolla, os. Kunnantie 1. Työnantajien ilmoittautumiset pe 31.1. mennessä projektipappi Sami Kivelälle, sami.kivela@evl.fi / 09 2340 4462. Saat ilmaisen ständin kesätyötorille!

Juttu on julkaistu alun perin Koillis-Helsingin Lähitiedossa keskiviikkona 15.1.2020.