01.06. Onneksi olkoon: Teemu, Nikodemus | Palaute

Malmin seurakunta

Sanajumalanpalvelus Malmin kirkosta helatorstaina 21.5. klo 10 - katso lähetys täältä

Malmin seurakunta

20.05.2020, 10:50 /  päivitetty 20.05.2020, 11:04
”Helatorstaina taivas koskettaa maata. Ja tie, jota kuljemme, vie eteenpäin, ja lopulta perille.”
Helatorstain videokirkko 21.5.2020 Malmin kirkosta

Helatorstain toinen nimi on Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tänään siis muistellaan sitä, miten neljäkymmentä päivää pääsiäisen jälkeen Jeesus lähtee ja jättää seuraajansa odottamaan mystistä voimaa, Pyhää Henkeä.

Helatorstain tapahtumat ovat hämmentäviä ja järjelle vaikeasti avautuvia. Ne saattavat saada kysymään, mitä ihmettä oikein tapahtuu. Jos helatorstain kertomuksesta haluamme jotakin oppia ja muistaa, se voisi olla se, että annamme itsellemme luvan olla hämmentyneitä ja ihmetellä.

Tämän pyhän videokirkossa lauletaan monille tuttu virsi 924, ”Kahden maan kansalainen”.

Malmin videokirkosta vastaavat pastori Paula Närhi, kanttori Taru Hämäläinen, laulussa Tapsa Jäntti sekä suntio Elina Pores.

Ap.t.1:4-12

Ollessaan heidän kanssaan aterialla Jeesus sanoi: ”Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää.” 

Silloin ne, jotka olivat koolla, kysyivät häneltä: ”Herra, onko nyt tullut se aika, jolloin sinä rakennat Israelin valtakunnan uudelleen?” Hän vastasi: ”Ei teidän kuulu tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa nojalla on asettanut. Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” 

 Kun hän oli sanonut tämän, he näkivät, kuinka hänet otettiin ylös, ja pilvi vei hänet heidän näkyvistään. Ja kun he Jeesuksen etääntyessä vielä tähysivät taivaalle, heidän vieressään seisoi yhtäkkiä kaksi valkopukuista miestä. Nämä sanoivat: ”Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän.”