13.07. Onneksi olkoon: Joel, Ilari, Lari | Palaute
Malmin seurakunta

Kohti pääsiäistä: Tuhkakeskiviikko aloittaa paaston ajan

Malmin seurakunta

27.02.2017, 13:40 /  päivitetty 05.03.2019, 10:54
Tuhkakeskiviikkona 6.3.2019 Malmin kirkossa vietetään messua, jossa on mahdollista saada otsaan tuhkaristi. Tuhkaristi merkitsee katumusta.
tuhkaristi otsassa

Laskiaisen jälkeisestä tuhkakeskiviikosta alkaa neljäkymmentä päivää kestävä paaston aika.

Paaston aikana voi valmistautua suureen juhlaan, pääsiäiseen. Silloin voi hidastaa vauhtia, hiljentyä tai syödä erilailla. Paaston aikana voi antaa tilaa hengellisyydelle, läheisille ja kaikelle sille, mitä pitää elämässä tärkeänä.

Paaston aikana ihmistä kutsutaan tutkimaan Jumalan pyhyyttä ja rakkautta, joka näkyy Kristuksen kärsimyksessä ja kuolemassa. Paastoon liittyy katumus: ihminen katuu syntejään ja kiintymistään tähän maailmaan. Paastonaika kutsuu ihmistä etsimään uutta, kasvamaan vastuullisempaan elämäntapaan ja luopumaan omastaan hädänalaisten hyväksi. (Evankeliumikirja ja kirkkovuosi)

Lue lisää luterilaisesta paastoperinteestä täältä.

Mille sinä haluaisit raivata lisää aikaa ja tilaa?

Paastoa voi viettää myös osallistumalla valtakunnalliseen Ekopaasto-kampanjaan. Siinä kristillinen paastoperinne yhdistyy ympäristöstä huolehtimiseen. Ekopaastossa keskitytään asumiseen, liikkumiseen, ruokaan ja vaatetukseen liittyviin teemoihin. Kampanja kannustaa hiljentymään arjen keskellä. Lisätietoa ekopaastosta www.ekopaasto.fi.

Tervetuloa paastopolulle messun kautta!

Tuhkakeskiviikon messu Malmin kirkossa ke 6.3.2019 klo 20