03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Malmin seurakunta

Mörköbileissä voi hassutella, hiljentyä ja kertoa huolistaan karkkipiispalle

Malmin seurakunta

03.11.2019, 12:42
mörköbileiden mainos, jossa tekstiä ja kurpitsan kuvia.

Mörköbileissä on hirveän kivaa, ja pyhäinpäivänä taivaallista. Halloween on jatkoa pyhäinpäivääkin vanhemmalle talven alkamisen juhlalle. Kurpitsalyhdyt ja naamiaisasut ovat ihan ok, jos kaikki tietävät olevansa leikissä mukana ja ihan turvassa.

Mörköbileet kouluikäisille lapsille Malmin kirkolla perjantaina 1.11. klo 17–19.

Malmin kirkon Mörköbileissä on ohjelmassa muun muassa karkkia ja kepposia, kasvomaalausta, askartelua, herkkuja ja ongintaa (2 euroa). Mörköbileissä on myös tilaa muistelulle ja hiljentymiselle: jännittävien tehtävien lisäksi voi kertoa omista peloistaan piirtämällä ja juttelemalla lasten oman "Karkkipiispan", Lasten kirkko -lehden päätoimittaja Anita-papin kanssa.

Pyhäinpäivänä kynttilöitä sytytetään niiden muistoksi, jotka ovat kuolleet. On surullista menettää joku, josta on pitänyt paljon. Surun kanssa voi elää. Miten sinä lohduttaisit surullista? Miten sinua voi lohduttaa?

Ihan tavalliset ihmiset ovat pyhiä. Pyhän kautta toiset ihmiset oppivat tärkeitä asioita Jumalasta ja elämästä. Pyhät ovat esikuvia. Kenestä sinä olet ottanut elämässäsi mallia?

Kirkossa ajatellaan, että kuolemaa ei tarvitse pelätä. Jumala pitää huolen heistä , joista ihmiset eivät enää voi huolehtia. Kukaan ei varmasti tiedä, millaista on kuoleman jälkeen. Kirkossa luotetaan, että kuoleman jälkeen Jumala antaa uuden elämän. Ajatus taivaasta auttaa elämään tässä ja nyt. Ihanaa, että olet olemassa!

Mörköbileisiin on vapaa pääsy. Suositusikä on 7-vuotiaasta ylöspäin. Mukana Mörköbileissä on kasvatuksen pappi Päivi, nuorisotyönohjaajat Asko ja Anni, lastenohjaajat Maija ja Anu ja ostaripappi Meri. Paikalla on myös juustonsa kirkon kellariin kadottanut Kirkonrotta.

Voit pukeutua juhlaan teeman mukaisesti!

Mörköbileet järjestää Malmin seurakunta, Nuori kirkko ry, Sinivuoren soihdut, Malmin peruskoulun vanhempaintoimikunta.