29.09. Onneksi olkoon: Mikko, Mika, Mikael, Miika, Miikka, Miska, Miko, Mikaela | Palaute
Malmin seurakunta

Luomakunnan sunnuntaina vietetään metsäkirkkoa ja sadonkorjuun juhlaa

Malmin seurakunta

26.08.2019, 13:00 /  päivitetty 26.08.2019, 13:40
Sunnuntaina 1.9. vietetään Luomakunnan sunnuntaita. Silloin monissa seurakunnissa jumalanpalvelus pidetään luonnon helmassa kuten syksyisessä metsässä.
omenoita vihreää taustaa vasten

Luomakunnan sunnuntaina 1.9. vietetään sadonkorjuun juhlaa Malmilla ja metsäkirkkoa Tapanilassa ja Jakomäessä. Sunnuntaina on myös mahdollisuus lähteä Älä ole yksin -purokävelylle kauniin Longinojan maisemiin.

MALMIN KIRKOLLA MESSU, MARTTOJEN LOUNAS JA SADONKORJUUPÖYTÄ

Messu ja maksuton lounas: Sadonkorjuun juhla alkaa Malmin kirkolla messulla klo 10. Messussa palvelevat Esko M. Laine, Sanna Einiö, Kaisu Rauhamaa. Messun jälkeen on mahdollisuus nauttia Pukinmäen Marttojen valmistamasta maksuttomasta lounaasta.

Satoa yhdessä jaettavaksi: Kirkolla on sadonkorjuupöytä, johon voit tuoda satoa yhteisesti jaettavaksi tai perennoita kirkon pihan koristukseksi.

YHDESSÄOLOA JA NOKIPANNUKAHVIT PUROKÄVELYLLÄ

Purokävely Longinojalle: Lounaan jälkeen voi lähteä nauttimaan kauniista kaupunkiluonnosta Longinojan puromaisemiin. Älä ole yksin -purokävelyn lähtö klo 12 Haaga-Helian edestä, luontopolun pääopastaulun kohdalta. Mukaan voi lähteä myös Malmin kirkon sisäpihalta klo 11.40 diakoni Anna Ryhäsen kanssa.

Mukana kävelyllä on Longinojan puroaktiiveja, jotka mielellään kertovat purosta ja sen elämästä. Puroisäntä Matti tarjoaa legendaariset nokipannukahvit. Seurakunta tarjoaa retkievästä.

Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikille, jotka jaksavat kävellä muutaman kilometrin lenkin. Retken kesto on noin pari tuntia. Ota mukaan sään mukaiset ulkovaatteet ja hyvä mieli.

METSÄKIRKOT JAKOMÄESSÄ JA TAPANILASSA

Luomakunnan sunnuntaina Tapanilassa ja Jakomäessä vietetään kirkkohetkeä luonnossa.

Metsäkirkko Tapanilan Erän viereisillä kallioilla klo 14. Mukana kasvatuksen pappi Päivi Pulakka, muusikko Lissu Elenius, lastenohjaaja Anu Vihanto sekä nuorisotyönohjaaja Heidi Granström. Lähtö Tapanilan kirkolta klo 13.30. Lemmikit tervetulleita, ota mukaan oma istuinalusta. Sateella Tapanilan kirkossa.

Metsäkirkko Jakomäessä klo 16. Markus Kopperoinen. Lähtö Jakomäen kirkon edestä klo 15.45. Lyhyt ja helppokulkuinen kävely lähikallioille. Lapsille omaa ohjelmaa. Kirkkomehut. Säävaraus.