11.04. Onneksi olkoon: Verna, Minea | Palaute
Malmin seurakunta

Pääsiäisen miniohjelmia kaikenikäisille - katso täältä!

Malmin seurakunta

23.03.2021, 11:07 /  päivitetty 25.03.2021, 16:23
Mitä tiedämme paastonajan historiasta? MIstä pääsiäisperinteet tulevat? Entä miltä näyttää nuorten itse tekemä jumalanpalvelus tai mitä sanottavaa kirkonrotalla on poikkeuspääsiäisestä 2021? Videot sopivat myös hyvin koulujen käyttöön!
Malmin seurakunnan sisältöä

Vitsoja, pupuja ja tipuja - pääsiäisperinteiden kulttuurihistoriaa

Pääsiäinen on kevään suurin juhla. Niinkuin jouluun, pääsiäisen viettoon kuuluvat erilaiset koristeet – kuten pääsiäsmunat, tipuset ja pupujussit. Niiden takana on monenlaista pääsiäisen sanomaan liittyvää symboliikkaa, jota kirkkohistorian dosentti Esko M. Laine miniohjelmassa valottaa.

Seitsemän hiljaista viikkoa - Mitä paasto voisi tarkoittaa koronarajoitusten kurimuksessa Malmilla 2021? Paastoa luotaa kirkkohistorian dosentti ja Malmin seurakunnan pastori Esko M. Laine.

Pieni pääsiäisjumalanpalvelus yläluokille - Malmin seurakunnan nuorten ja työntekijöiden yhdessä tekemä pääsiäisjumalanpalvelus katsottavaksi koulussa tai kotona.

Kirkonrotta ja maalaisserkku - Pääsiäistä kohti lähdetään laskiaisesta ja edetään palmusunnuntain ja seuraavan hiljaisen viikon tapahtumien myötä aina pääsiäisaamun riemuun. Suunnattu alaluokkalaisille.