26.06. Onneksi olkoon: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere, Jeremias | Palaute | På svenska | In English

Malmin seurakunta

Kirkkoherran joulutervehdys: ”Voit luottaa Jumalaan, Hän kantaa sinua.”

Malmin seurakunta

20.12.2018, 11:17 /  päivitetty 20.12.2018, 11:00
Älä pelkää on Malmin seurakunnan viesti jouluna 2018.

Pieni lapsi pelkää. Aikuinen ihminen pelkää. Ei niin rohkeaa tai reipasta olekaan, etteikö jokainen meistä joskus pelkäisi. Kaikkein pelottominkin kaipaa joskus turvaa.

Mitä sinä pelkäät? Ehkä pelkäät läheisesi puolesta. Tai sitä, että rahat eivät riitä joululahjoihin. Kenties pelkäät jätetyksi tulemista, omien lasten, vanhempien tai ystävien puolelta. Jäämistä juuri jouluna yksin.

Ehkä maailma tuntuu pelottavalta paikalta. Muutokset maailmassa tuntuvat hallitsemattomilta. Sodat ja kriisit, ja pian myös ilmastonmuutos, vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään. Myös meihin. Miten minun ja läheisteni nopeasti muuttuvassa maailmassa oikein käy? Onko lapsilla ja lapsenlapsilla mitään toivoa?

Pelko lisää vihaa ja katkeruutta. Pelko kutistaa ja jäätää sydäntä ja pitää meitä hereillä öisin. Pelko estää meitä elämästä sitä ainutlaatuista ja merkityksellistä elämää. Elämää, jonka olemme lahjaksi saaneet.

Jeesuksen syntymä muutti maailmaa. Jouluevankeliumissa kuulemme, kuinka enkelit kertoivat jouluyönä paimenille, jotka olivat yöllä vartioimassa laumaansa, ”Älkää pelätkö! Teille on syntynyt Vapahtaja, Hän on Kristus.

Jokainen joulu on muistutus Jumalan rakkaudesta ja turvasta. Kaiken kaaoksen keskellä, Marian, Joosefin ja meidän kaikkien elämään syntyi pieni lapsi, jolla on suuri tehtävä.

Lapsen tehtävänä on kertoa koko maailmalle, minulle ja sinulle, että ei hätää. Jumala on tässä. Hän on vierelläsi. Älä pelkää.

Joulun kirkkain sanoma, Jumalan viesti meille ihmisille on, älä pelkää. Voit luottaa Jumalaan. Hän kantaa sinua. Hän tietää, että sinulla on toivoa. Sinä olet tärkeä.

On tuleva joulusi millainen tahansa, saat turvallisin mielin askeltaa kohti huomista ja tulevaisuutta.

Rakas Jumala. Saavu valoksi niille, joita pimeys ja tuska ympäröivät yksinäisyyden, pelon tai epätoivon takia. Lohduta läsnäolollasi niitä, jotka ovat menettäneet toivon. Anna kaikkien kokea turvallista läsnäoloasi juuri tänä jouluna.

Hyvää ja rauhallista joulua!

Heikki Arikka, Malmin seurakunnan kirkkoherra

ps. Olet lämpimästi tervetullut yksin tai ystäväsi kanssa Malmin tai Viikin kirkolle joulunviettoon jouluaattona. Minut tapaat Malmin kirkolla. Lisätietoa joulun ajan tapahtumista Malmin seurakunnissa löydät täältä.