26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Malmin seurakunta

Kesäkuussa kirkkoon turvavälein, myös etäkohtaamiset jatkuvat

Malmin seurakunta

08.05.2020, 10:27 /  päivitetty 11.06.2020, 13:00
Korona-rajoituksia ryhdytään lieventämään kesäkuussa, jolloin ehtoollisjumalanpalvelukset alkavat Malmin seurakunnan kirkoissa. Kesä-aikanakin seurakunta auttaa ja tukee pääsääntöisesti puhelimitse ja verkossa monin tavoin. Yksin ei tarvitse jäädä.
Malmin seurakunta tiedote toukokuu

Suomen hallituksen 4.5.2020 antamat uudet ohjeet sekä kirkon piispojen linjaukset 5.5.2020 mahdollistavat seurakunnan koronarajoitusten lieventämistä asteittain. Poikkeustilan purku Malmin seurakunnassa noudattaa aluehallintoviraston (AVI:n) ja Helsingin hiippakunnan laatimia ohjeistuksia, joihin lähipäivien ja -viikkojen aikana on tulossa vielä tarkennuksia.

Hallituksen ja piispojen ohjeistus mahdollistaa nyt 50 osallistujan kokoontumisen seurakunnankin tilaisuuksiin. Hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota ja osallistujamäärää saatetaan joutua rajaamaan. Riskiryhmään kuuluvia suositellaan edelleen välttämään fyysisiä kontakteja ja käyttävän omaa harkintaa.

Kun tulet kirkkoon, huomioi nämä turvallisuusseikat:

- Tule messuun vain täysin terveenä

- Noudata kirkossa turvavälejä (ei koske omia perheenjäseniä)

- Kirkkoon otetaan sen verran kuin on turvallista, tarvittaessa osallistujien määrää voidaan joutua rajaamaan

- Työntekijät opastavat ehtoolliskäytännön paikan päällä

- Toistaiseksi ei tarjolla ole kirkkokahveja

Ehtoollisjumalanpalvelukset alkavat kirkoissa kesäkuussa

Kesäkuusta lähtien ehtoollisjumalanpalveluksia, messuja, järjestetään taas sunnuntaisin Malmin, Puistolan ja Viikin kirkoissa sekä Pihlajamäessä yhteistyössä Verkosto-yhteisön kanssa. Messuihin ja muihin tilaisuuksiin voi osallistua enintään 50 henkeä.

Videokirkot jatkuvat edelleen

Malmin seurakunnan videokirkkolähetykset Facebookissa ja YouTubessa ovat olleet suosittuja ja niitä jatketaan edelleen kesäkuun loppuun saakka. Videokirkoilla taataan myös riskiryhmien mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin. Videohartauksia ja muuta hengellistä sisältöä julkaistaan säännöllisesti koko kesän ajan seurakunnan kanavissa.

Häät, kasteet ja hautajaiset lähipiirissä

Kirkollisia toimituksia on tehty koko poikkeusolojen ajan Malmilla. Hallituksen ja piispojen ohjeistuksen mukaan osallistumisrajoitus 50 henkilöä. Jos perheessäsi on kasteen, häiden tai hautajaisten aika, ole yhteydessä Malmin seurakunnan palvelusihteeriin p. 09 2340 4402 ma–pe klo 9–15, s-postitse: tilavaraukset.malmisrk(at)evl.fi.

Rippikoulut käynnistyvät, konfirmaatiot siirtyvät syksyyn

Päivärippikoulut käynnistyvät kesäkuun alussa suunnitellusti. Rippileirien tilanne tarkentuu ensi viikon aikana ja siitä tiedotetaan suoraan rippikoululaisille ja heidän perheilleen. Kaikki vuoden 2020 rippikoulujen konfirmaatiot siirtyvät syksyyn.

Toimintapäivät koululaisille

Lasten ja perheiden kesätoimintaa järjestetään ulkoleikkeihin painottuvana. Koululaisten toimintapäivät 1.-6-luokkalaisille järjestetään kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla.

Älä jää yksin, soita keskusteluapuun

Keskusteluapua on tarjolla joka päivä klo 9-21 numerosta 09 2340 4444. Puhelimeen vastaavat Malmin seurakunnan papit. Kaikki keskustelut käydään luottamuksellisesti. Voi myös ottaa yhteyttä suoraan työntekijöihin, pappeihin, diakoniatyöntekijöihin, kasvatuksen ammattilaisiin tai vaikkapa kanttoriin. Suorat puhelinnumerot löytyvät Malmin seurakunnan nettisivuilta ja alueen työntekijöiden myös kirkkojen ovilta.

Taloudellisissa kysymyksissä voi ottaa tuttuun tapaan yhteyttä diakonian ajanvaraukseen ma–to klo 10–11.30, p. 09 2340 4481. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön vastaajaan. Ruoka-apua tullaan järjestämään myös kesän aikana tarvitseville, mutta tarkemmat tiedot täsmentyvät vielä.

Helsinki-apu auttaa ikä-ihmisiä

Yli 70-vuotiaat voivat soittaa Helsinki-avun numeroon. Samalla on mahdollisuus keskustella arjen sujumisesta, henkisen tuen tarpeesta ja saada apua arjen asiointiin keskellä koronaepidemiaa. Puhelinnumero on 09 310 10020, ja se palvelee arkisin kello 9–16.