20.10. Onneksi olkoon: Kasperi, Kauno, Jasper, Jesper | Palaute
Malmin seurakunta

Joulunpyhät Malmin seurakunnassa: messut, hartaudet ja yhteistä joulunviettoa kirkoilla

Malmin seurakunta

18.12.2018, 11:22 /  päivitetty 20.12.2019, 12:06
Jouluna on aika laskea kierroksia, hengähtää. Vuoden pimeimpään aikaan tulee juhla, jossa pimeyden keskelle syttyy valo.
joulukuusi ja valot

Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Miljardit ihmiset maailmassa muistavat jouluna epävarmuuden keskelle syntyvää lasta.

"Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa." (Luuk. 2:5-6)

Joulu tulee silloinkin, kun sitä ei ole ehtinyt valmistella, vaikka joulusiivous olisi jäänyt tekemättä tai koristeet olisivat ripustamatta.

Jouluaattona yhteinen juhla

Jos et halua viettää joulua kotona, olet lämpimästi tervetullut yksin tai läheisesi kanssa viettämään jouluaattoa kirkolle. Joulua vietetään Tapulin seurakuntakodilla klo 17–20 ja Malmin ja Viikin kirkoilla klo 18 alkaen yömessuun saakka.

Huomioithan, että jos haluat osallistua myös jouluaterialle, tulee sinun ilmoittautua etukäteen kirkkoherranvirastoon p. 09 2340 4400.

Yhteisessä illanvietossa luvassa lautapelejä, joululauluja ja juttelua glögin ja herkkujen äärellä. Voit halutessasi tuoda yhteiseen pöytään avaamattomissa pakkauksissa naposteltavaa glögin seuraksi.

Illanvieton lopuksi voit halutessasi hiljentyä jouluyön messussa Malmin kirkossa klo 22 ja Viikin kirkossa klo 23. Myös Puistolan kirkolla on jouluyön messu klo 23.

Aattohartaudet

Aattohartaus Malmin hautausmaan Isossa kappelissa klo 13 ja 14

Aattohartaus perheille Viikin kirkossa klo 14

Aattohartaus perheille Puistolan kirkossa klo 14

Aattohartaus Tapanilan kirkossa klo 14

Aattohartaus Pihlajamäen kirkossa klo 15.30

Aattohartaus Siltamäen seurakuntakodilla klo 15.30

Aattohartaus Viikin kirkossa klo 17

Aattohartaus Malmin kirkossa klo 17

Jouluyön messut

Jouluaattona ollaan odotuksen täyttymisen ja profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton jumalanpalveluksen aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta.

Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: "Tänään on teille syntynyt Vapahtaja." Jouluyön messu eli enkelten messu on monessa kristillisessä kirkossa joulunvieton päätapahtuma.

Jouluyön messu Malmin kirkossa klo 22

Jouluyön messu Viikin kirkossa klo 23

Jouluyön messu Puistolan kirkossa klo 23

Joulupäivä 25.12.

Jouluaamun jumalanpalveluksessa eli paimenten messussa seurataan paimenten matkaa Betlehemiin katsomaan syntynyttä Jeesus-lasta. Joulupäivän jumalanpalveluksessa eli kansan messussa seurakunta kiittää Jumalaa siitä, että hän on antanut Poikansa tulla ihmiseksi.

Jouluaamun messu Malmin kirkossa klo 8

Perheiden joulukirkko Malmin kirkossa klo 11

Joulupäivän hartaus Puistolan kirkossa klo 16

Joulupäivän hartaus Pihlajamäen kirkossa klo 16

Tapaninpäivä 26.12.

Tapaninpäivä eli toinen joulupäivä on ensimmäisen marttyyrin, Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä.

Tapaninpäivän messu Malmin kirkossa klo 10