08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Malmin seurakunta

Kansainvälisyys on yhteinen haaste

Malmin seurakunta

27.11.2017, 11:05

Malmin seurakunnalla on nyt kansainvälisen toiminnan linjaus. Sitä työstettiin viime talvena luottamushenkilöistä ja työntekijöistä koostuneessa työryhmässä, jonka puheenjohtajana toimi seurakuntaneuvoston jäsen Pekka Salomaa.

Helsinki kansainvälistyy kovaa vauhtia. Tulevaisuudessa eletään entistä enemmän rinnakkain sekä muualta tulleiden kristittyjen että muiden uskontojen edustajien kanssa.

- Tämä edellyttää seurakunnalta kasvavaa valmiutta kutsua eritaustaisia maahanmuuttajia mukaan yhteiseen toimintaan ja myös kantamaan vastuuta kirkossa, kansainvälisen työn sihteeri Minna-Sisko Mäkinen toteaa.

Hänen mukaansa on tärkeää saada ihmiset tutustumaan toisiinsa ja antaa asioista oikeaa tietoa, sillä se vähentää ennakkoluuloja.

Jo vuosien ajan Malmin seurakunnalla on ollut muun muassa kansainvälisiä messuja, monikulttuurisia leirejä ja retkiä, kansainvälisiä joululauluiltoja, yhteisiä nyyttäreitä ja suomen kielen opetusta. Elokuussa seurakuntaneuvostossa hyväksytty kansainvälisen toiminnan linjaus antaa pohjaa kehittää työtä edelleen yhdessä seurakuntalaisten ja työntekijöiden kanssa.

Tavoitteena on, että Malmin seurakunta voisi tulevaisuudessa olla yhä enemmän kansainvälisesti ja ekumeenisesti hengittävä kristillinen yhteisö, jossa on tilaa kaikille.

Linjauksen osa-alueita ovat lähetystyö, kansainvälinen diakonia, ystävyysseurakuntatyö, monikulttuurisuus, turvapaikanhakijat ja kirkko turvapaikkana, uskontodialogi sekä kristittyjen yhteys ja ekumenia.

Liitteenä Lähitiedossa 8.11. julkaistu Minna-Sisko Mäkisen haastattelu.