27.02. Onneksi olkoon: Torsti | Palaute | På svenska | In English

Malmin seurakunta

Malmilta Mongoliaan

Malmin seurakunta

08.06.2017, 13:13

Iloinen ryhmä seurakuntalaisia lähti maanantaina 5.6. kymmenen päivän
matkalle Mongoliaan tutustumaan Malmin seurakunnan tukemaan
lähetystyöhön Arhangain läänissä. Viikin kirkko on vuodesta 2011 alkaen
tukenut siellä Lähetysyhdistys Kylväjän aloittamaa vammaisten tuki- ja
koulutushanketta.


Vammaisten asema maassa on heikko, mutta hankkeella on ollut näkyviä vaikutuksia vammaisten ihmisten elämään. Hanketta on tuettu myös kehitysyhteistyön varoin.

Kahdenkymmenen hengen ryhmän vetäjiksi lähtivät pastori Petri Jukanen Malmilta ja pastori Janne Sironen Lähetysyhdistys Kylväjästä. Tarkoituksena on vierailla myös paikallisissa seurakunnissa ja vähävaraisessa jurttakylässä, jonne tuliaisiksi lähti repuissa muun muassa askartelutarvikkeita ja jalkapalloja. Myös villasukat ja vehnäjauho olivat toivottujen tuliaisten joukossa.

- Hyvällä mielellä lähdetään, meillä on hyvä porukka. Varmasti matkalla tutustutaan vielä paremmin toisiimme, totesi Petri Jukanen ennen lähtöselvitykseen astumista. Retken toinen vetäjä Janne Sironen oli samaa mieltä.

– Rauhallisella mielellä, junassa jo rukoilin matkan puolesta. Toivotaan, että kaikki pysyisivät terveinä.

Matkalaisten lähtötunnelmat olivat jännittyneitä, mutta iloisia.

– Odotan erityisesti tutustumista vammaisten taloon, mutta myös pääkaupunki Ulan Bator kiinnostaa. Haluan nähdä myös Tsingis-kaanin patsaan. Toivon saavani jotain uutta omaan työtilanteeseeni, Sirpa Zotov kertoi.

Eeva-Maria Muurmanin kiinnostuksena oli erityisesti lähetystyö.

– On mielenkiintoista nähdä sen vaikutuksia ihmisten elämässä ja tutustua paikallisiin ihmisiin.

Lento lähti Vantaalta kello 13:25 kohti Moskovaa, josta usean tunnin odotuksen jälkeen jatkettiin kohti Ulan Batoria. Bussimatka Ulan Batorista Arhangain lääniin vammaisten talolle on suunniteltu perjantaille, ja tarkoitus on viipyä nimikkokohteessa kolme päivää.

Mongoliassa vallitsee mannerilmasto, jolle on ominaista kuumat kesät sekä hyvin kylmät ja kuivat talvet. Parin seuraavan viikon sääennuste Mongoliaan lupaili vain 6-16 asteen lämpöä, mutta aurinkoista.

Minna-Sisko Mäkinen

Kansainvälisen työn sihteeri