28.01. Onneksi olkoon: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies | Palaute | På svenska | In English

Malmin seurakunta

Lähetystyölle uudet kasvot

Malmin seurakunta

14.12.2016, 10:00 /  päivitetty 13.12.2016, 11:59

Puistolan piirissä on vuodesta 2015 alkaen tuettu Taiwanin pienen luterilaisen kirkon tekemää työtä. Kasvot työlle antavat kulloinkin Taiwanilla työskentelevät Suomen Lähetysseuran työntekijät. Anne ja Juha Ijäksen jäätyä syksyllä kotimaahan tulevat heidän tilalleen Laura ja Jukka Kääriäinen. Teologian tohtori Jukka Kääriäinen toimii Hsinchun luterilaisen seminaarin opettajana ja kasvatustieteiden maisteri Laura Kääriäinen maahanmuuttajatyössä. Muutos astuu voimaan 1.1.2017.

Taiwanin evankelisluterilainen kirkko järjestäytyi kirkoksi vuonna 1977. Kirkolla on noin 2000 jäsentä. Kirkon perustoimintamallina on paikallisseurakuntien työ. Toimintaa rajoittaa työntekijäresurssien puute. Väestön muuttoliike on myös suuri haaste. Kirkko haluaa laajentaa työtään erityisesti lapsi- ja päiväkotityössä, diakoniassa sekä aktiivisessa toiminnassa naisten ja tyttöjen aseman parantamiseksi.

Taiwanin 23 miljoonasta asukkaasta enemmistö kannattaa taolaisbuddhalais-konfutselaista kansanuskontoa, joka tarjoaa oman suojelusjumalan lähes joka elämänalueelle. Kristittyjä Taiwanissa on noin viisi prosenttia väestöstä. Taiwanilla on vapaus tehdä evankelioimistyötä, ja valtio arvostaa kirkon tekemää diakoniatyötä.

Malmin seurakunnalla on Suomen Lähetysseuran kanssa palvelusopimus, joka koskee laaja-alaista lähetystyötä Senegalissa, Tansaniassa ja Taiwanilla. Lisäksi seurakunnalla on Mongolian vammaistyötä koskeva sopimus Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa.

Lisätietoja: kansainvälisen työn sihteeri Minna-Sisko Mäkinen, p. 050 369 1004 tai minna-sisko.makinen@evl.fi.